Gavelo gör träningskläder av återvunna PET-flaskor

Text: ANNIKA  Foto: CHRISTINE

Ur ett brinnande intresse för träning, hälsa och mode föddes idén till det som idag har blivit Gavelos framgång. Företaget har hittat sin nisch genom att tillverka moderiktiga och unika träningskläder. Kläderna är bekväma, sticker ut i designen och så snygga att de kan användas även utanför gymmet.


Gavelo grundades av
makarna Camilla och Nicklas Denéo, båda med lång träningshistorik bakom sig.

– Vi började vid sidan av våra befintliga jobb, berättar Camilla som idag är företagets vd.

Det gick så pass bra att de sedan ett och ett halvt år tillbaka helhjärtat satsar på sitt företag.

Gavelo har ett högt miljötänk, till exempel är all bomull i kläderna ekologisk och kompressionstightsen tillverkas i ett tyg av mestadels återvunnen polyseter. Denna polyester är gjord av återvunna PET-flaskor och har mindre påverkan på naturresurserna.

– Du kommer uppleva en perfekt passform tack vare en av de bästa materialen på marknaden, säger Camilla.

Gavelo klimatkompenserar för transporterna från fabrikerna.

– Vi strävar efter att lämna så få ekologiska fotavtryck som möjligt, fortsätter Camilla.

 

En av Gavelos storsäljare är deras kompressionstights.

– Ett par kompressionstights  är mycket mer än ett vanligt träningsplagg. Den fantastiska passformen ger en oerhört skön känsla och gör att plaggen nästan blir som en del av kroppen. Detta gör att kompressionsplagg fungerar precis lika bra när du svettas i löpspåret eller på gymmet som när du njuter av en välförtjänt vila i tv-soffan, berättar Camilla.

– De som köpt sitt första par återkommer ofta och köper fler, fortsätter hon.

I januari förstärktes teamet med Camillas bror Lars Jonsson som delägare och fick rollen som säljare. När vi träffar trion över en kopp kaffe så har de fullt upp med att förbereda sig för europas största fitnessmässa Fitnessfestivalen som de ska medverka på i dagarna. Med sig kommer de ha den världskända atleten och Gavelos återförsäljare i Litauen, Žydrunas ”Big Z” Savickas. Han har bland annat flest strongmantitlar av alla, och tränar helst i Gavelos kläder.

Gavelo säljer både via egna webbsidan men finns även representerade hos cirka 20 länder och ett stort antal återförsäljare runt om i världen. I egna webbshopen står USA för den näst största försäljningen.

Webbplatsen är proffsigt och snyggt gjord och visar på att de kan detta med marknadsföring och presentation.

De flesta av bilderna är tagna av vår fotograf i Los Angeles.

– Vi skickar våra produkter till honom med några korta direktiv, sen lägger han sin professionella touch på uppdraget. Han vet precis vilken anda vi vill ha i bilderna och slutresultatet blir alltid riktigt bra. Dessutom är det lättare att ta bilderna i Los Angeles där vädret är bättre större delen av året, berättar Nicklas. Men visst händer det att vi tar en del bilder själva också, fortsätter han.

Lagret på Nolgård är fyllt från golv till tak och i korridoren utanför lagret ligger paket som strax ska skickas ut till väntande kunder. Det går att växa ur sina lokaler på ett och ett halvt år. Det är företaget Gavelo ett levande bevis på. Men även om företagets kurva går snabbt uppåt vill de växa kontrollerat.

– Vi vill ha kontroll på hela kedjan, säger Camilla.

– Men visst vore det guld att hitta en större lokal där även en fysisk butik skulle kunna få plats, avslutar Nicklas.

 

 

 

 

 

 

 

Från vänster: Lars, Nicklas och Camilla. Dockan klädd i senaste modellen av top och tights.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.