Ge oss något att bita tag i

Text: LENNART HYNYNEN  Foto: CHRISTINE HOLM

De sociala kanalerna på internet är både på gott och ont. Här kan inlägg skapas som ligger långt ifrån verkligheten och en fjäder blir till en höna fortare än man hinner blinka.

Vi kan ju börja med de här gängen som sägs komma hit till ön och härja runt. Det sägs att de här gängen kommer från Våxnäs och/eller Kronoparken. Men vi vet inte. Det här är bara antaganden. Var ryktet kommer från vet vi inte heller. Jag har suttit i möte med politiken i kommunen och diskuterat detta. Några gäng som härjar runt, förstör och skapar oro bland lokalbefolkningen vill vi verkligen inte ha hit. Poliser i yttre tjänst har gjort tätare turer på ön och de har inte stött på eller märkt av något. Därför är det viktigt att ni som ser något som skulle kunna härleda till dessa gäng tar kontakt med polisen direkt. Tillsammans kan vi få bukt på detta om det nu är så att dessa gäng förekommer.

När det gäller brott i övrigt är det fortfarande lugnt i kommunen. Det är de små brotten som snatterier och cykelstölder som fortfarande ligger i topp. Den här vardagsbrottsligheten kan vara nog så besvärlig för den som blir drabbad. Att bli av med sin cykel kan ställa till med stora problem. Ett lägenhetsinbrott har blivit inrapporterat och här tror vi att det är lokala förmågor som varit i farten igen.

Medborgarlöftet visade på att ni ville ha större koll på trafiken och här har vi lagt ner en hel del jobb. Vi har haft många trafikkontroller där vi lagt fokus på hastigheten och om föraren haft någon form av droger i sig. Rattfylla är allvarliga saker.

Nu är det dags för alla båtägare att få upp sina båtar ur sjön. När de väl står på land är det viktigt att fortfarande ha koll på dem. Sen höst och tidig vinter ökar stölderna på marinorna. Det är främst båtmotorer som stjäls men även hela båtar kan försvinna. Ni kommer väl ihåg att jag tidigare har nämnt detta med att använda spårsändare? Kan vara väldigt bra att ha. Glöm inte att kontrollera att batterierna har full kapacitet.

I Örebro, Kristinehamn och Karlskoga har det nu varit en hel del inbrott i bilar där katalysatorerna har blivit stulna. Vi har fog för att tro att de som gör dessa inbrott drar sig västerut och, om vi har otur, även kommer hit till ön. Ser du något som verkar misstänkt, till exempel bilar som åker runt och rekar, får du gärna tipsa oss på polisen.

Nu är vi inne i den tiden på året då viltolyckorna skjuter i höjden. Så även här på Hammarö. Vissa vägsträckor är mer utsatta än andra. Håll hastigheten och var uppmärksam på vägrenarna så kanske ni slipper att få en älg på motorhuven. Tro mig när jag säger att detta är inget man vill ha. Stort trauma både för den som kör bilen och för djuret.

BE CAREFUL OUT THERE!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.