Generationsskifte i städfabriken

Text: KRISTINA  Foto: CHRISTINE

Lenas Städ startade för fem år sedan av Lena Larsson. Nu är det dags att lämna över företaget till dottern Therese som kommer in med ny kraft och energi.

För ganska precis ett år sedan började Lena och Therese diskutera hur de skulle samarbeta. Therese skulle stötta Lena i företagandet, hjälpa till med pappersarbete och kavla upp ärmarna när det behövdes. Therese har självklart hjälpt till så gott hon kunnat sedan starten 2012, men allt eftersom Lenas Städservice växt har Lena behövt mer hjälp och stöttning.
I april flyttade Therese tillbaka till Värmland efter många år i Stockholm, Järfälla och senast Enköping. Kärleken lockade i Grums, och att då börja hjälpa sin mor mer aktivt kändes självklart.

Therese har arbetat med allt från städande receptionist till att driva eget stuteri med travhästuppfödning. Hon har nu landat i att fortsätta driva och utveckla Lenas Städservice här på Hammarö.

Hammaröbo blev hon som tioåring när familjen flyttade hit från Karlstad. Sedan hon var fem år har hon varit intresserad av hästar, och skaffade sin första egna häst när hon gick i gymnasiet. Idag har hon tre egna travhästar, ett avelssto och två tävlingshästar hemma i Grums där hon bor med sin son och den nya kärleken Conny och hans son. Hon håller även på att bygga sin egen folkracebil för att nästa år börja tävla. Motorintresset har även det varit med sedan barnsben, men var svårare att få med familjen på.
Att städa är något hon verkligen älskar. Att det är rent och luktar gott känns viktigt.
– Det är säkert något jag fått i blodet av min mor, skrattar Therese.

Lena har tagit ett steg tillbaka och deras roller är nu omvända. Numera har Lena den stöttande funktionen, och Therese driver företaget.

Therese sprudlar av entusiasm och energi, och har massor av idéer kring företaget och dess tjänster.
– Tanken är att vi ska bli mer synliga på Hammarö. Och vi vill växa, men samtidigt behålla den personliga kontakten, berättar Therese. Vi är otroligt glada över våra lojala kunder, utan dem hade vi inte funnits, fortsätter hon.

– Jag är jättestolt över att ha så amibitiösa medarbetare, de är genuina både som städare och kundvårdare, de är verkligen skitduktiga på riktigt, säger Therese med värme i rösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.