Golfar med stöd från lokal handlare

Text: ANNIKA  Foto: PRIVAT

Det går att spela golf även med nedsatt syn. Det är Anton Blomberg ett levande bevis på. Den snart 29-årige karlstadkillen fick ögonsjukdomen LHON när han var i tioårsåldern. Synfältet mitt i ögat saknas och han har alltså bara ett periferiseende. Detta har dock inte hindrat honom från att idrotta på hög nivå. Tills för tre, fyra år sedan höll han på med både innebandy och fotboll. I innebandyn tog han sig till spel i division två vilket är högst i Värmland. Men på grund av fokus på sitt nya ar-bete valde han att avsluta den karriären.

I stället tog han upp sitt golfspelande igen som han slutade med när han fick sin ögonsjukdom. Då tyckte Anton att just golfspelandet blev för svårt. Nu är han medlem i Hammarö Golfklubb där han spelat de senaste tre säsongerna. Han är med i gruppen med spelare som har någon form av funktionsnedsättning med Magnus Skoglund som ansvarig ledare.

– Nu tränar jag med fokus på att tävla mot andra med funktionsnedsättningar och satsar rätt hårt för att komma högt, berättar Anton.

På sin väg till att bli en av de bästa i sin klass i Sverige har Anton fått tag i en sponsor. Det är Urban Svensson, ICA Kvantum Hammarö, som gått in och sponsrat Anton för att han ska kunna träna och spela.

– Jag har känt Anton sen han var liten grabb. Han är en ödmjuk kille som nog inte förstår hur bra han är och kan bli. Dessutom är han en stor förebild för andra idrottare främst inom Hammarö Golfklubb. Det var ett självklart val att hjälpa Anton framåt i idrottskarriären, berättar Urban Svensson.

Processed with VSCO with a5 preset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.