Grattis Trätekniska!

Text: KRISTINA 

YH-Trätekniker har tilldelats årets hedervärda stipendium av Svenskt Trätekniskt Forum (STTP) som är en branschförening som varit verksam inom den trämekaniska industrin sedan 1943.

Föreningen har till ändamål att skapa ett attraktivt nätverk med de som är verksamma i eller intresserade av den trämekaniska industrin och virkets vidare förädling, samt att främja den tekniska, kommersiella och kompentensmässiga ut-vecklingen inom den trämekaniska industrin. 

 – Vi har med stor glädje beslutat att tilldela årets stipendium till utbildningsföretaget YH-Trätekniker i Skoghall. Frågan om branschens framtida kompetens är en hjärtefråga inom föreningen som ständigt diskuteras, säger Tomas Ivarsson, sekreterar inom STTF.

Motiveringen lyder: YH-Trätekniker i Skoghall är en av landets få kompetensgivare som erbjuder ett brett och innehållsrikt utbildningsprogram som ger oerhört goda förutsättningar både för den enskilde individen och för företaget.
  
– Jag tycker att det känns särskilt roligt att få överlämna stipendiet till enheten i Skoghall och hoppas att den utvecklas vidare, och att träindustrin tar vara på denna unika möjlighet, berättar Tomas Ivarsson som själv har studerat vid Rikssågverksskolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.