Grekiskt vardagsliv i kyrkan

Gudstjänsten i Skoghalls kyrka söndagen den 4 oktober får en lite annorlunda inramning.

– Vi vill skilda vardagslivet, förklarar Annika Eriksdotter, konstnärlig ledare för fotoutställningen Hammarö-Athen/Athen-Hammarö.

Den andra parten bakom idén är Erik Andersson, till vardags präst i Hammarö församlingar men som under innevarande år också tjänstgjort i Svenska kyrkans församling i den grekiska huvudstaden.

– I tjänsten ingår att borta- och hemmaförsamlingen skapar någon form av samarbete, varav det här är ett exempel.

Temat är ”vardag”. 16 fotografer från vardera Aten och Hammarö ska vardera ta fram åtta fotografier utifrån bestämda anvisningar. En bild ska vara av fotografens fötter. En annan av platsen där fotografen befinner sig dagtid. Och ytterligare en; insidan av ett kylskåp.

– Det kan upplevas som provocerande. Men kanske kan det ge en bild av vårt överflöd, menar Annika.

– Sedan vi började planera utställningen tidigt i våras har den grekiska krisen fördjupats. Dessutom har de ju flyktingproblematiken att ta tag i. Kanske återspeglar sig det i bilderna, säger Erik.

Vernissagen sker i samband med gudstjänsten. Och förhoppningsvis kommer man kunna ha någon form av digital direktkontakt med församlingen i Aten som har vernissage samma dag.

– Vi kommer att samla alla bilder på en hemsida och i bokform. Utställningen kommer också att utvecklas efter hand genom att fler grupper, till exempel församlingens konfirmander fotograferar på temat. säger Annika.

Utställningen hänger i kyrkosalen fram till den 30 november.

_DSC2665-Redigera

_DSC2675-Redigera

_DSC2683-Redigera

_DSC2693-Redigera-2

_DSC2705-Redigera

_DSC2706-Redigera

_DSC2714-Redigera

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.