Hammarö blev Värmlands uppstickare

Årets insamling till Världens barn blev ett rekord för Hammarö. Med 50 800 skänkta kronor ökade Hammaröborna sitt givande med 135 procent jämfört med förra året, den största ökningen i Värmland.
– Vi fick in över 30 000 kronor bara på bössinsamlingar under två dagar, jag vill ge en stor eloge till alla generösa Hammaröbor, säger Agneta Andersson, ordförande för Röda Korset på Hammarö.

Fyra organisationer på Hammarö – Röda Korset, Svenska kyrkan, IOGT och NTO – har arbetat för att samla in pengar till Världens barn under hösten. Och det visar sig att ansträngningarna har gett resultat. 50 800 kronor samlades in på Hammarö under olika insamlingsevent och kommunen blev således Värmlands uppstickare.
– Det är ett resultat av en kraftsamling från organisationerna och givmilda personer, säger Agneta Andersson. Sedan har vi en privatperson, Anki Johansson, som har gjort väldigt mycket. Målet var 20 000, så det här resultatet är helt fantastiskt.
Bland annat har en klass från Barn- och fritidsprogrammet på Hammarögymnasiet hjälpt till att samla in pengar och tre kända profiler från kommunen skänkte gåvor till insamlingen.
– Markus Larsson skänkte en signerad hjälm som köptes av Hammarö kommun, säger Agneta. Den kommer att hänga i nya hallen.
De kommuner som skänkte mest i Värmland var Årjäng, 267 812 kronor, Forshaga, 123 907 kronor och Grums, 80 612 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.