Hammarö FK i samarbete med Olympiacos FC

Text:KRISTINA  Foto: PRIVAT

Grekiska fotbollsklubben Olympiacos FC som kontinuerligt spelar i Champions League slog först ut Arsenal ur Europa League. Sen började de planera för en tripp till Hammarö. 

Till sommaren kommer ledare som tidigare varit namnkunniga spelare i Olympiacos FC till Hammarö för att arrangera ett summercamp tillsammans med Hammarö Fotboll. De är numera officiellt samarbetsklubbar. Ordförande Alexander Makrygiannis far Sammy har sina rötter i den grekiska staden Piraeus, där farfar var nära vän med hedersordföranden i Olympiacos. Och på den vägen är det.

– Jag tror att de vill öka kännedomen om klubben här uppe i norr. De är otroligt populära i hela Europa, men just här i Norden har de inte lyckats nå samma popularitet, berättar Alexander. 

Att stjärnor som Olof Mellberg och Marcus Berg är värmlänningar har nog också bidragit.
– Olof Mellberg är en kultfigur i Olympiacos och kanske vill de nu hitta nästa värmländska stjärna till sin klubb, skrattar Alexander. 

Under försommaren kommer Värmlands två bästa killar och två bästa tjejer åka till Piraeus för att bland annat provträna och spela vänskapsmatcher. Det är Värmlands Fotbollsförbund som står bakom initiativet och det blir nu för andra året i rad. Samarbetet är egentligen ingen nyhet, sedan flera år har representanter från Hammarö Fotboll och Värmlands Fotbollsförbund besökt Olympiacos för att delta i seminarier och projekt. 

Detta summercamp genomförs på Mörmons IP 25-28 juni och alla ung-domar mellan 9 och 15 år är välkomna att anmäla sig. Olympiacos driver även en fotbollsskola i flera länder, vilket de tillsammans med Hammarö FK planerar för att starta även här. 

– Det här blir en utveckling av vårt samarbete och vi ser det som en utbildning för oss ledare. Vi ska försöka fånga upp det bästa och använda i våra egna tränarroller, berättar Alexander, som tillsammans med Dave Mosson och Tomas Ullman kommer ansvara för detta summercamp här på Hammarö. 

En utbildning på plats i Grekland står också på tur. 
– Vi ska skicka ner några ledare som kommer få en utbildning för att bli ännu bättre på det mesta inom fotbollsvetenskap. Vi kommer även skicka ner en årskull pojkspelare varje år som får träna i Piraeus och utbyta erfarenheter, avslutar Alexander.

Hammarö Fotboll startades av Alexander Makrygiannis och Tim Bergman 2011, och är en kraftigt växande klubb. 2013 startades ungdomssektionen med Tomas Ullman i spetsen. I dagsläget spelar strax under 400 pojkar i föreningen. 

Alexander och Sammy Makrygiannis, Vasilis Nanos, head of soccer schools Olympiacos FC, Daniel Svedberg och Richard Morero från Värmlands Fotbollsförbund och Tomas Ullman, ungdomsansvarig Hammarö Fotboll. Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.