Hammarö fortsatt lugnt

Text: LENNART HYNYNEN  Foto: CHRISTINE

Det är väl allmänt känt att vi inom poliskåren har det rätt tufft på många av våra arbetspass. Jag skulle önska att Sverige vore mer som Hammarö som fortsätter att vara en lugn plats att bo och verka på.

Vädret har ju inte varit så speciellt kul så här i början på 2018. Visserligen har vi haft några soliga dagar men i skrivande stund vräker regnet ner. Vädret är väl en naturlig förklaring till att läget här på ön varit relativt lugnt den senaste månaden.

Sen sist har inga villainbrott inrapporterats. Däremot har vi några bilar som blivit vandaliserade. Några av dessa står kvar på platsen där de blev förstörda. Det är ägarnas ansvar att se till att dessa bilar flyttas. Står bilarna uppställda på allmän plats kan det om inte annat bli dryga parkeringsböter. I de fall där kommunen får rycka in och forsla bort fordonen kommer ägaren till bilen ändå att få stå för kostnaden. Som bilägare slipper man alltså inte undan. Cykelstölderna har inte heller varit många. Kanske för att det inte varit cykelväder. Men jag fortsätter uppmana er till att se till att ha era cyklar låsta när de inte används. Även när de står hemma på tomten.

Det har kommit in en fråga till mig om hur man ska bete sig vid ett flervägsstopp. Det är en vägkorsning där det är stopplikt från alla håll. Här finns det inga solklara regler. Det brukar vara så att den som kommer först fram till korsningen är den som kör först. Men ta inte det för givet. Se till att få ögonkontakt med de andra förarna. En nick eller en handvisning kan vara bra att göra för att det inte ska bli några missförstånd med en kollision som följd. När jag nu är inne på bilar och trafik måste jag be er respektera de hastighetsskyltar som finns. Klagomål har inkommit om att det körs väldigt mycket för fort på flera ställen här på ön. Mest skrämmande är att det ofta är förbi skolor och förskolor. Barn är impulsiva och lever i nuet och kan i leken komma utrusande på vägen. 

Som en del i det arbete som gavs i medborgarlöftet har Anders Haster och jag varit ute på en trygghetsvandring runt Skoghall. Vi har sett att det vid flera övergångsställen fattas markeringar i gatan. Det är vägskylten som gäller och vi hoppas att kommunen kommer se till att det kommer nya markeringar på vägen så snart som möjligt.  

Nu är det snart dags för mig och mina fiskekompisar att åka till Norge på årets fiskeresa. Vi hoppas på stor fiskelycka såklart men även att kanske få syn på späckhuggare och tumlare. För en fiskeresa är inte enbart jakten på fisk. Det är en fantastisk naturupplevesle också.

BE CAREFUL OUT THERE!

Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.