Hammarö Fotboll välkomnar våren med dubbla lag

Hammarö FK tar i år steget upp till division sex. Samtidigt går det nya utvecklingslaget in i sjuan.

– Vi vill uppåt hela tiden, men det är också viktigt att bygga upp organisationen, menar Alexander Makrygiannis som inte utesluter en dubbel uppflyttning redan nästa säsong.

Klubben bildades hösten 2011, och spelade sina första seriematcher följande vår.

– Redan förra året hade vi cirka 30 spelare, men eftersom man bara får ha 16 spelare vid matcherna fick många bara sitta och titta, förklarar Alexander som tillsammans med Tim Bergman är grundare till klubben.

Medelåldern bland spelarna ligger på dryga 20 år, med tonvikt på något yngre spelare i utvecklingslaget. Tillväxten är även tänkt att ske genom juniorlag, så småningom. Men än så länge fokuserar man på de befintliga klubbmedlemmarna, och det på flera plan.

– Vi hoppas och tror att spelarna vill utvecklas och bli tränare. Vi har kontakt med SISU Idrottsutbildarna och Värmlands Idrottsförbund, ledarutbildningen finns i fem steg, vår ambition är att ha tränare i varje lag som gått minst tre av de fem stegen, säger Tim Bergman.

Därutöver vill man satsa på att ge spelarna utbildning inom styrelsearbete och Första hjälpen.

– Det har man nytta av både i klubben och arbetslivet, och är dessutom bra att kunna skriva in i sitt CV.

Och på tal om styrelsearbete: Klubben har i år dubblerat styrelsen med fyra nya namn, däribland förre kommunchefen i Hammarö, Anders Dahlén. Sedan starten sitter Leif Bergman, farfar till Tim Bergman och tidigare kommunalråd, med i styrelsen samt Alexanders far Sammy Makrygiannis.

– De tillför erfarenhet och kompetens, det behövs bland annat i kontakterna med kommunen och sponsorer, resonerar Alexander.

Basen för klubben är Hammarös östra delar. Dock saknas en ”egen” spelplan.

– Det är egentligen konstigt att det inte finns någon riktig fotbollsplan, med tanke på hur många barn som växer upp här. En dröm vore att det sattes gräs på Lövnäsplanen och vi kunde ha en kansli och omklädningsrum där.

lagbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.