Hammaröbo förbundskapten

Text: ANNIKA  Foto: JESSICA SEGERBERG

Hammaröbon Markus Carlsson blev förbundskapten av en slump. Detta i ett av världens största dataspel. Med ett stort fotbollsintresse har han spelat Football Manager under flera år. 

I november släpptes Football Manager 2018. Jakten på information om den releasen gjorde att Markus ramlade över uttagningen till det första mästerskapet i just Football Manager. Det gällde att svara på några taktikfrågor i en match mellan Sverige och Italien i VM-kvalet. Dessutom skulle spelartruppen tas ut, precis som om det vore en match i verkligheten.

– Jag svarade på frågorna och skickade in detta på en fredag, och redan på måndagen fick jag veta att jag hade vunnit. Fredagen därpå satt jag på ett tåg ner till Göteborg för att ta lördagens morgonflyg till London berättar Markus.

Mästerskapet hade deltagare från 16 olika europeiska länder. Det blev fyra grupper med fyra lag i varje grupp.

– Jag fick en tuff lottning och hamnade i en svår grupp och mitt äventyr tog slut i grupp-spelet. Jag skyller faktiskt lite på Zlatan där! Hans två gula kort som sedan blev till en utvisning gjorde att Zlatan blev avstängd i nästa match vilket gjorde att min taktik inte höll, fortsätter Markus.

– Men det var en dröm som gick i uppfyllelse, att få bli bjuden på en resa till London och spela Football Manager med andra fotbollsintresserade, avslutar Markus.

Vi hoppas naturligtvis att Markus får revansch och får representera Sverige även nästa år.

 

FAKTA: Football Manager är ett dataspel där spelaren får chansen att ta över sitt favoritlag och föra dem till framgång. Man gör allt från att förhandla löner med spelare och ledare i klubben, bestämma vad spelarna ska träna på, vilka byten som ska göras under match. Man får ett helhetsansvar för en klubb helt enkelt. Spelet har funnits sen slutet av 1990-talet. Spelet är stort världen över och sponsrar Premier League klubben Watford.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.