Hammarökör till Liverpool

korenDen 6 december åker kören Till glädje till Liverpool för att uppträda i The Anglican Cathedral, Storbritanniens största katedral. Man kommer att framföra svenska jul- och adventssånger och även anordna ett Luciatåg.

– Det här är en skapad kör med bland andra Hammarö Kommunkör och en kör från Alingsås som har ordnat det här gemensamt, säger Annelie Eriksson som är en av arrangörerna.

Annelie Eriksson fick tidigare i år en förfrågan av Skandinaviska Sjömanskyrkan i Liverpool om att samla ihop en kör för en konsert i The Anglican Cathedral. Hon tog kontakt med Louise Hellgren som är ledare för Hammarö kommunkör och tillsammans med en kör från Alingsås bildades Till Glädje.

– Det kommer att hållas en stor gudstjänst och i den kommer det att var en konsert, berättar Annelie. Vi kommer också att hålla ett Luciatåg och dagen innan konserten kommer ungdomarna i kören att ha ett Luciatåg under en diplomatmiddag.

Totalt är det mellan 40 och 50 personer som åker till Liverpool och att ha ett svenskt luciauppträdande i katedralen är en årlig tradition.

– Det brukar komma mellan 500 och 700 personer och titta, säger Annelie.

Liverpool Cathedral är världens största anglikanska katedral med plats för 1 700 besökare. Biljetter till konserten säljs för fem pund stycket för den som har intresse och möjlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.