Hammaröloppet firar fem

Text och foto: Kristina

27 september anordnar Capa Karlstad för femte året Hammaröloppet och Race4Kids. Nytt för i år är att start och mål är vid Lunnevi. 

Race4Kids är ett lopp för barnen. De får välja att springa eller gå 1,2 eller 2 km, alltså ett eller två varv, på Lunnevi. Anmälningsavgiften är 100 kr som går oavkortat till barn på Hammarö som behöver hjälp och stöd på något sätt, i samarbete med Individ- och familjeomsorgen på Hammarö kommun. 

I år har Capa Karlstad fått med sig föreningar i arrangemanget. Hammarö Fotboll, Hammarö Tennisklubb, Hammarö Hand-boll och IFK Skoghall Dam kommer finnas på Lunnevi hela eftermiddagen och kvällen och visa upp vad de gör, och låta besökarna prova på deras sporter. 

– Föreningarna gör ett fantastiskt jobb, och de får nu möjlighet att träffa ungdomar och föräldrar i ett nytt sammanhang, berättar Pär Johansson, Capa Karlstad.

Hammaröloppet som genomförs direkt efter Race4Kids har distanserna fem och tio kilometer (ett eller två varv) och anmälningsavgiften är 250 kr. 

Nytt för i år är att om man anmäler sig till Hammaröloppet via en förening så får föreningen en viss summa pengar tillbaka.
– Vi vill skapa en After Work-känsla och har därför valt att lägga loppen på en fredag. För att alla ska kunna röra sig, vi tillbringar alldeles för mycket tid med telefonen istället för att gå ut och röra på oss, berättar Pär. 

Samtidigt anordnas Bissen Brainwalk som är ett arrangemang där intäkterna går till hjärnforskning och att sprida information om och förståelse för hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. Anmälningsavgiften är 50 kr eller valfri högre summa, och ingen föranmälan krävs.    

Förra året samlande Capa Karlstad in 272 400 kr till Bissen Brainwalk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.