HammaröNytts nye krönikör

Bandyspelare, Sydafrikavän, make samt pappa till tre barn, hemmaman, managementkonsult, föreläsare, författare, positivitetsutvecklare och livsnjutare. Och mycket, mycket mer.
Möt Torbjörn Stenwreth, HammaröNytts nye krönikör.

Uppväxten skedde i Sandviken. Och inte helt otippat fanns bandyn med från unga år. Karriären kulminerade i två SM-Guld med IF Boltic 1980 och 1981 samt ett junior-VM i Ryssland 1978.
– I Ryssland reflekterade jag mycket över vad jag såg där, dels den oerhörda lyxen för vissa högt uppsatta, mest män, och dels många andra ”vanliga” människors umbäranden och tragedier.

Torbjörn assisterade vid det sista, avgörande målet. Och glädjen var naturligtvis gränslös. Och lika ledset och nedstämt var det hårt förhandstippade ryska juniorlandslaget.

– Publiken buade och det regnade ner flaskor på planen, ljuset släcktes ner i hallen och vi fick poliseskort till hotellet. Hela den resan satte en djup prägel på mig, både sportsligt och som människa. Folk vill känna sig betydelsefulla. Tidigt kom jag på att jag inte enbart kan bekräftas från min omgivning utan också från mig själv – min egen självinsikt.

Båda föräldrarna kommer från Karlstad. Somrarna tillbringades ute på Torsholmen där mormor och morfar byggde en stuga 1935. Yrkeslivet har varit inom vitt spridda verksamheter, bland annat som massageterapeut, säljare på Volvo, elittränare i bandy, personalchef på HSB och Nordic Circle AB och distriktschef på Previa. Sedan 1998 bor Torbjörn Stenwreth på Hammarö. En livsavgörande händelse skedde för tre år sedan.

– Det var en kall vinterkväll, jag och en kompis fick sladd med bilen på Lövnäsleden och vi krockade med en minibuss. Efter den händelsen och den två månader långa sjukskrivningen accelererade mitt intresse för självinsikt, och det jag kallar OPS – Optimal Positiv Sökning, som är ett sätt att stärka varje individs positiva självinsikt.

Sedan år 2012 är han med i den oberoende Tankesmedjan 06.30.
– Vi har som första delarbete i tankesmedjan tagit fram ”vår” Värmlandsstrategi. Där beskriver vi vår syn på hur vi tycker att Värmlands näringsliv ska utvecklas och hur alla EU- och skattepengar kan användas på ett ännu bättre och effektivare sätt. Bland annat går det inte att enbart arbeta i projektform som är tidsbestämda och som styrs av hur mycket pengar det finns.

Torbjörn Stenwreth är också medförfattare till boken ”Folkhemmets terror”.
– Boken handlar om det svenska folkhemmet som en gång var och blev garant för välstånd, hälsa och demokrati. Är det så fortfarande eller är Sverige på väg in i något som kan liknas vid en diktatur? Ett ledarskap out-of-date som vi kallar ”Folkhemmets Terror”. Där samhället utvecklas till individens fiende i trygghetens, rättvisans och ordningens namn. Ett offentlighetens system där regler och den egna allt mer tilltagande rädslan styr utan empati.

Tanken är att du som läsare ska få möta Torbjörn under några väl valda tillfällen under året.
– Mina krönikor ska handla om hur jag tycker att vi kan utveckla, i första hand ledarskapet, än mer utifrån den enskilde individens egen totala kompetens, som jag anser innehåller delarna kunskap, vilja och förmåga.

stenwreth_stor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.