Hammarös historia på Youtube

Tre filmer, proppfyllda med Hammarös historia, ligger sedan en tid tillbaka till allmänt beskådande på Youtube.

Bakom ”Hammarötrilogin” står Hammarö hembygdsförening, och då främst Gunnar Törnqvist, Moa Jonsson och Tord Segerdahl, den sist nämnda tidigare rektor vid Rikssågverksskolan.

– Materialet kommer delvis från skolans och hembygdsföreningens arkiv. Jag tror det var några lärare som fick låna 16 mm-kameror. Det är ett fantastiskt material, en riktig skatt. Hela materialet, totalt tio timmar, skänktes till Svenska filminstitutets arkiv, som tack fick vi en handfull DVD-kopior tillbaka berättar han.

– Mycket av materialet är också filmat av prins Wilhelm på uppdrag av Uddeholmsbolaget.

Filmerna har tidigare visats på Folkets hus och finns att låna på Skoghalls bibliotek. Förhoppningen med utläggningen på Youtube är att filmerna ska nå ännu fler.

– Alla hammaröbor borde titta på filmerna, någon gång. Det är vår bakgrund, och den ska vi vara stolta över, menar Tord Segerdahl.

Skoghallsverken

5 thoughts on “Hammarös historia på Youtube

    1. Hej Alf!
      En musiksnutt i den filmen är skyddad av upphovsrättslagen och Youtube har därför stängt ner den. Den som sitter med originalet har ingen möjlighet att ändra tyvärr. Men vi har inte gett upp hoppet, utan försöker hitta en lösning.
      //Kicki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.