Hedrande silver för bangolfklubben

I och med sin andraplats i årets elitserie kvalificerade sig Skoghalls Bangolfklubb sig till spel i Europacupen. 26 september – 4 oktober skickade klubben ner sju spelare och två tränare till holländska Appelscha.

Från Sverige skickades elitseriesegraren Uppsala och 2:an Skoghall.

– Uppsala fick ses som favoriter på förhand, och de visade återigen att de är bäst i Europa. Vi siktade naturligtvis på guld, men medalj skulle vi i alla fall ha. Tyska Hardenberg var väl det laget som hotade oss om silvermedaljen, berättar Christian Mellqvist som coachar klubbens A-lag.

– Ingen av oss hade spelar på anläggningen tidigare, med det svenska oldboyslaget hade spelat där på EM förra året, så vi fick tips från dem, det gav oss med en bra grund att utgå ifrån.

Skoghall har kvalificerat sig till Europacupen en gång tidigare, år 2011 då klubben spelade till sig en femteplacering.

– Att vi i Skoghall är 2:a i Europa är klubbens största bedrift genom tiderna, säger Christian Mellqvist.

– Nu går vi mot kallare tider och uppladdningen mot nästa säsong. Laget kommer att spela seriespel inomhus i Göteborgsområdet i vinter för att komma väl förberedda till nästa vår när elitserien drar igång igen, då är siktet att ta ett kliv till och vinna elitserien.

Skoghalls BangolfklubbLagbild från invigningen i Appelscha: Bakre raden från vänster: Stefan björk, Ulf Kristiansson, Dino Medenhodzic (coach), Lars Kvael och Christian Mellqvist (coach). Främre raden från vänster: Filip Johansson, Filiph Svensson, Fredrik Tagesson och Sebastian Ekängen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.