Hemgården nu ett minne blott

Text: ANNIKA  Foto: KRISTINA

Hemgården bredvid Lunnevi IP är ett minne blott. Huset som stått där sedan början av sextiotalet var i så dåligt skick att det inte gick att rädda. Huset hade sjunkit och stod på osäker grund.

– Det var dyrare för kommunen att behålla huset som det stod än att riva det, säger Hans Nordenberg, projektledare i Hammarö kommun.

Huset har genom åren använts till många olika aktiviteter. När det var nytt användes det som Skoghalls första lekskola. Det har också använts som skollokal och samlingslokal för olika föreningar. Det har gått att hyra delar av huset och många är de fester som hållits där. Det är med andra ord ett hus som många skoghallsbor har minnen från. Idag finns det inga planer på vad som ska bli på platsen.

– När huset är borta kommer kommunen att så gräs där, berättar Hans Nordenberg.

2 thoughts on “Hemgården nu ett minne blott

  1. Sätt upp en liknande gård som varit fram tills nu.Den har gett glädje åt både stora och små och varit den perfekta gården att hyra vid olika fester eller ha annat kul iPerfekt när der legat så centralt och inte direkt några grannar man stört där heller. Jag har många som håller med mig i detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.