Hissnande nedkomst på Tallvägen

Ända sedan 1958 har den troget fört boende och besökare upp och ner i höghuset på Tallvägen 8. HammaröNytt var som enda tidning inbjuden när föreningen invigde sin nya hiss.

Under de första åren var hissarna vid Tallvägen 8 och 10 öns enda bostadshissar. Och intresset var därefter.

– Skolungarna kom hit för att åka, när det blev för mycket brukade jag stänga av dem tillfälligt, berättar Lars Andreasson, en av brf. Utsiktens urinvånare och vicevärd under 20 års tid.

Ilse Wiklund har bott på Tallvägen 8 sedan 1959. Kari Nivala kom hit som två veckor gammal bebis 1958. Då i en lägenhet på sjunde våningen. Sedan 1982 bor han i en lägenhet på entréplanet i samma hus.

Kostnaden för nytillskottet ligger på 1 840 000 kronor. Och inom kort tillkommer en lika stor investering.

– Det har varit mycket stopp och problem som måste åtgärdas. Dessutom är inte säkerheten up to date. Vi kör på dispens utan innerdörrar, som ju är standard i alla nya hissar idag. Motsvarande hiss i 10:an beräknar vi ska bytas om cirka ett år, berättar föreningens ordförande Jan-Olof Hesselstedt som betonar att allt betalas med egna pengar.

Vad är då omdömet om den nya hissen? Tystare. Och lite snabbare än sin föregångare. Dessutom berättar en röst vilket våningsplan man är på.

Däremot kommer inte den lite mindre hissen att bytas ut.

– Den går inte ända ner till källarplan och har därför inte använts lika mycket genom åren, förklarar Jan-Olof Hesselstedt.

_DSC0094-Redigera

_DSC0096-Redigera

_DSC0104-Redigera

_DSC0110-Redigera

_DSC0119-Redigera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.