Hjälp! Jag har blivit rånad! Twice!

Det är rätt tidigt på morgonen den här dagen när jag möts av en massa lösa pappersbitar utanför dörren. Locket till soptunnan är ordentligt stängt och jag vet att den just denna dag är tom. Det var ju tömning igår. Spåren leder mig till höger från dörren och in under vår träsoffa vi har ståendes där en bit från ytterdörren. Under soffan förvarar vi fågelmat i plasthinkar med tättslutande lock. Den papperskonfetti jag just hittat är etiketten till den senast inköpta hinken. Och inte nog med det. Locket är öppet och ligger på glänt och innehållet är puts väck. Jag tror minsann att några har haft ett riktigt party den här natten. Och ja! Jag hade tryckt på locket ordentligt. Vis av att detta hänt en gång tidigare.

Då var det vinter och denna gång var det en burk med talgbollar som var utsatt. Även denna gång gapade hinken tom förutom några gröna nät som låg kvar och skvallrade om det tidigare innehållet. Den gången kan det hända att locket var lite slarvigt påsatt men så var det inte denna gång. Och jag är rätt säker på vem eller vilka som är tjuvarna. Skatorna. De är gärna hemma och hälsar på och jag tror de retas rejält med grannskapets alla katter. Dessutom försvinner små glittrande saker som kapsyler eller värmeljus-
behållare om man glömmer de kvar ute på altanen. Jag är säker på att någonstans finns det en rejäl skattgömma. 

Vi har nog några rejält mätta fåglar där hemmavid idag. Men det kommer inte hända igen. Nu åker fågelmaten in i garaget.

Annika

Foto: Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.