Hjälp oss stoppa inbrotten!

Låt oss hjälpas åt att stoppa inbrotten. Ring oss med tips, vi är beroende av information för att kunna stoppa tjuvarna.

Så här i sommartider, när vi lämnar våra bostäder, ökar antalet inbrott. I polisområdet har 19 fullbordade villainbrott skett mellan 1 juni och 6 juli. Endast ett av dem på Hammarö. Inbrott sker oftast efter att tjuvarna rekat. De skaffar sig alltså kunskap om dina vanor, och passar på att göra inbrott när de vet att du inte är hemma. Och som jag berättat tidigare, de kan sätta en liten pinne i dörrspringan, eller lägga en snörstump på gården. Försvinner dessa vet de att du varit hemma, och därmed är risken mindre att du får inbrott. Om du ser tecken på att någon rekar ditt hus, låt gärna pinnar och snörstumpar ligga/sitta kvar och ring oss. Då har vi möjlighet att sätta span på ditt hus och förhoppningsvis ta tjuvarna på bar gärning.

Håll ett extra öga på din fastighet och i ditt närområde. Notera ovanliga saker, även bilar och bussar du inte känner igen som rör sig i området. Notera registreringsnummer och ring oss. Vi har små chanser att fånga tjuvar utan din hjälp.

När du ska åka bort rekommenderar jag att be grannar och vänner om hjälp att titta till din bostad. Lampor på timer och en tom brevlåda kan avskräcka.

Att lösa villainbrott är i fokus för oss nu. Vi tar tacksamt emot tips för att ha en möjlighet att klara upp dessa brott och förhindra ligornas framfart.

Och kom ihåg…

BE CAREFUL OUT THERE!

Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.