Hopp om en vit jul

Text: LENNART HYNYNEN  Foto: CHRISTINE

Hammarö fortsätter att ha låga brottssiffror. Under november har vi haft två villainbrott, lite snatteri och några viltolyckor.

Nu när vi går mot jultider ökar risken att det kan bli fler villa-inbrott då många reser bort under julledigheten. Ska du åka bort så ta hjälp så att huset ser bebott ut. Det gäller allt från att skotta snö, tömma brevlådan och kanske lägga sopor i soptunnan. Koppla lampor och kanske en radio till en timer.

Något som också ökar så här i juletid är bilinbrotten. Detta sker framförallt när bilen står parkerad vid köpcentrum. Lägg aldrig shoppingkassar och paket synligt i bilen. Och kom ihåg att inte lägga kvittot i påsen. Blir du av med kassarna är det då lätt för tjuven att gå till butiken och byta mot kontanter.

Första december har det gått ett år sedan vi började arbeta med medborgarlöftet. Nu i dagarna ska jag träffa kommunen och prata om hur vi går vidare. Ska vi förlänga tiden med eventuella justeringar eller ska det bli ett helt nytt medborgarlöfte? Blir det ett nytt löfte gör vi om hela processen igen med en ny medborgarundersökning för att ta reda på vad ni vill att vi fokuserar på.

Så har vi det här med julledighet. Det blir mycket sammankomster med släkt och vänner. På många av dessa tillfällen äts och dricks det gott. Glöm då inte att ha koll på procenten i glasen. Kör inte påverkad.

Vi får hoppas att vi får en vit jul. Det blir mysigare och så mycket roligare för alla. Skidor och pulkor kan användas flitigt och tillsammans kan man bygga snögubbar och snölyktor. Man blir aldrig för gammal för att leka i snön.

God Jul och Gott Nytt År på er alla!

Och kom ihåg…

BE CAREFUL OUT THERE!

Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.