Ibland får man mååånga kompisar

Ni vet de där runda skyltarna som sitter längs med våra vägar. De där som är runda, har gul botten, röda ramar och en sifferkombination mitt i. Om man följer det som står där då får man väldigt ofta en lång svans av kompisar bakom sig när man är ute och kör bil. Jag vet inte vad det beror på men det verkar som att ju större bil som ligger bakom en ju närmare min bil vill de ligga. Då blir jag faktiskt lite rädd. Tänk om jag måste tvärnita. Jag bävar för den dagen när jag måste bromsa och jag får en SUV i rumpan. Kanske dags att tänka på detta med avstånd även i trafiken och inte bara när det gäller Corona.

och så kom hösten. Med allt vad det innebär. Vi har ännu inte tagit oss tid för den årliga svamputflykten. Men det hinns. Tror kantarellerna finns ett tag till. Men då lär man få lämna ön och plocka på annan ort. Här går det gula guldet åt som smält smör i Småland. 

   I år har vi äntligen fått äpplen på äppelträdet igen. Förra året fick vi inte ett enda men i år är det precis lagom fullt. Sorten räknas till höst- vinteräpplen så plockar vi dom nu i september och bäddar in dom i tidningspapper lär vi ha äpplen ända fram till jul, ja kanske ända fram till våren. Och i år lär det räcka till hästen också. Hon älskar äpplen. Och när julen är här tror jag faktiskt att hon kommer kunna bjuda sina kompisar på lite röda juläpplen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.