ICA-butikerna billigast på öa

PRO:s prisundersökning bland matbutikerna utfördes lite annorlunda förra året.

Resultatet: de lokala ICA-butikerna gick om Coop Extra.

Pensionärernas Riksorganisation har gjort prisundersökningar vid de svenska matbutikerna i 20 år. För att kunna jämföra priser på enskilda varor har inte urvalet ändras så mycket. Förra året bjöd dock på en överraskning.

– PRO utgick helt ifrån 1997 års matkasse, det var vi inte beredda på, säger Urban Svensson som driver ICA Supermarket Skoghall.

Från att ha varit lite dyrare än konkurrenten under de senaste åren, seglade både ICA Supermarket Lövnäs och -Skoghall förbi Coop Extra prismässigt. Anledningen till detta vill vare sig Urban Svensson eller kollegan Henrik Rahm spekulera i, utan nöjer sig med att konstatera att förra årets undersökning ger en mer rättvis bild.

– Vi hoppas att de fortsätter att variera sortimentet, de vinner alla på. Det blir lite mer jobb för PRO men jag tror det lönar sig, menar Urban Svensson.

Prisskillnaden ICA-butikerna emellan var knappt sex kronor (jämfört med gapet upp till Coop Extra på cirka 85 kronor). Detta trots att det inte finns någon central prissättning för Supermarket-butikerna, betonar de båda ICA-handlarna.

– Vi sätter ett marknadspris för varorna, och vi är hårt pressade av konkurrenterna, säger Henrik Rahm.

web_ICA_PRO

 

Urban Svensson och Henrik Rahm.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.