ICA Supermarket – mitt andra hem.

En av mina största rutiner de senaste månaderna har varit att gå och handla. Det tar mig ungefär 15 minuter att gå hemifrån till ICA i Skoghalls centrum, med barnvagnen, och med mini-Chewbacca. Som föräldraledig går dagarna fort, men timmarna i sig kan vara ganska långsamma. Därför är det perfekt om man vill att den föräldralediga tiden ska gå. Det brukar bli ett besök om dagen, minst. Ibland två. Ibland storhandlar jag. Ibland köper jag bara tuggummi. Jag hör ganska ofta att folk skojar om att de besöker ett ställe så ofta att de kallar det för sitt andra hem. Men jag skojar inte när jag säger det. ICA i centrum är mitt andra hem. På riktigt. Jag är där så ofta att jag till och med har lagt en madrass där inne, mest för att barnet ska få sova under tiden jag handlar. Kolla in bakom mjölken nästa gång.

Under mina otaliga besök på ICA har jag lärt mig en hel del faktiskt. Bra och dåliga saker. Allt det har nu renderat i ett antal tips. Vissa saker hade jag i och för sig redan innan föräldraledigheten dragit lärdom av, men många saker är helt nya för mig. Ibland bjuds det till exempel på kaffe och kaka i butiken, det är nytt för mig. Undvik att gå dit under den tiden. Eller gå dit, men var beredd på att det mer liknar ett krockbils-race på Liseberg bland alla rullatorer och permobiler. Fast inte ett roligt krockbils-race, mer ett race som slutar i en stor klunga som man inte kan ta sig ut ifrån. Eftersom jag aldrig fått kläm när det bjuds på kaffe har jag låtit specialvaderat barnvagnen för just dessa tillfällen. Nästa tips, kan tyckas vara självklart för många men för andra inte alls. Om man ska socialisera i butiken, gör det längs sidorna. Blockera inte gången, det händer faktiskt ganska ofta att folk vill komma förbi och fortsätta handla när de är på ICA.

Framme vid kassan, välj kön med minst folk snarare än kön med minst totala antalet varor. Att betala har nämligen visats sig vara mer tidskrävande än att lägga upp 10-20 fler varor på bandet. Har du en kundvagn och ska plocka upp varor på bandet, ställ dig mellan vagnen och rullbandet, ställ inte vagnen mellan dig och rullbandet. Det blir så otroligt långt att sträcka sig och tar ohyggligt mycket längre tid. Har man dessutom dåliga leder är det till och med en bättre position att plocka upp varor ifrån när man själv står i mitten. När du väl kommit fram och ska betala, sluta använda mynt. Betala med kort och gå därifrån. Stå inte under några omständigheter kvar och prata med butiksbiträdet.

Nu låter jag kanske hård och bitter, men det är jag inte. Jag gillar folket och jag gillar ICA, inte bara för att det är mitt andra hem. Jag älskar deras engagemang och tävlingar på Facebook. Och även om man inte vinner, så är tävlingsfilmerna obetalbart sköna! Fler lokala borde ta efter. Då kanske jag får anledning att kalla fler ställen mitt andra hem.

Johannes

JohannesPersson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.