Inflyttning Djupängen

Text: KRISTINA   Foto: HÅKAN

Redan i juni 2014 togs inriktningsbeslutet i kommunfullmäktige om att bygga ett nytt äldreboende. Bygget startade hösten 2017 och står nu klart för inflyttning.

Med sina 120 planerade platser skulle Djupängens äldreboende ersätta Gunnarskärsgården samt täcka upp för de långa köerna. Men köerna har oväntat nog minskat så kommunen passar på att flytta även de boende på Björkhagsgården. Detta innebär att endast fyra platser finns till förfogande, så en avdelning på Björkhagsgården sparas ifall kön skulle öka i framtiden.

– Många vill ju bo hemma så länge som möjligt, och kommunen har blivit bättre på att ge stöd och hjälp i hemmen samtidigt som äldre blir friskare, berättar Margareta Ivarsson, ordförande i socialnämnden som varit drivande i projektet. 

– Det är en oerhörd lättnad och glädje att äntligen få till det här som vi väntat på i så många år. Det är ett enormt jobb nedlagt för att skapa det här fantastiska äldreboendet, speciellt av personalen. Det ska bli roligt att se sen när verksamheten är igång hur det kommer fungera för den enskilde brukaren och vad personalen tycker om nya lokalerna. Detta är en jättesatsning av kommunen, och har blivit en av Sveriges modernaste boenden, fortsätter Margareta Ivarsson.   

Hammaröbostäder, som äger fastigheten som Gunnarskärsgården huserat i kommer under hösten fatta beslut om hur de ska gå vidare.

– Just nu tittar vi på att utveckla både vanliga hyresrätter samt kanske också trygghetsbostäder för personer över 65 år. Men det är ett antal pusselbitar som måste falla på plats först, till exempel en förändring i detaljplanen. Endera förädlar vi själva fastigheten själva eller säljer in projektet att bygga om till bostäder till en utomstående part, berättar Fredrik Berglöf, vd Hammaröbostäder.

Det nya äldreboendet Djupängen.
Innergård.
Höj och sänkbara bord.
En del väggar pryds av fotografier tagna någonstans på Hammarö.
Höj och sänkbart badkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.