Ingen fortsatt distansundervisning

Text:KRISTINA   Foto:CHRISTINE HOLM

Höstterminen 2020 avslutades med distansundervisning för högstadieeleverna på Hammarö. Vårterminen inleddes dock med eleverna på plats. 

Veckan innan vårterminen startade genomfördes flera möten kring den fortsatta processen runt högstadiets undervisning.    

   Enligt Smittskydd Värmland var det då störst smittspridning i länets västra delar och att det där fanns störst anledning att överväga undervisning på distans. Smittskydd Värmland påvisade även att barn i grudskolan låg lågt i smittspridningen till skillnad mot december.

– Jag har tillsammans med rektorerna på våra högstadie-skolor diskuterat fram och tillbaka vad som i detta skede är bäst för oss i Hammarö. Vi har tillsammans, och utifrån dialog med Smittskydd, kommit fram till att starta terminen med närstudier och med flera ytterligare nya rutiner för att minimera risken för trängsel. Samtliga klasser har informerats av respektive mentor vid skolstart om vilka nya rutiner som måste efterlevas för att vi fortsatt ska kunna ha när-studier på skolan. Om vi ser att dessa rutiner inte efterlevs kommer vi åter att ompröva om växelvis distansundervisning är nödvändig. Vår förhoppning är dock att nya rutiner ska följas och fungera i praktiken så att vi fortsatt kan ha närstudier vid våra enheter, berättar Björn Svantesson, förvaltningschef bildningsförvaltningen. 

Några av de nya rutinerna innebär att eleverna ska vara utomhus under alla raster, får endast äta lunch under angiven lunchtid och att klassrummen vädras mellan lektionerna. Förändringar i lunchschemat så matsalstiderna förlängs har också genomförts. 

– Vi har även gjort schemaändringar för att minska trängsel. Vi har noggrann koll på situationen och kan övergå till distansstudier snabbt om så krävs, berättar Björn Svantesson. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.