Ingen orange buss till torget

Text: KRISTINA  Foto: PRESSBILD

I oktober 2019 berättade vi om utökningen av stadsbusstrafiken till att även innefatta Hammarö. Planen var att vi i december 2020 skulle kunna ta en orange buss till stora torget i Karlstad.

Nu är det januari 2021 och det syns väldigt få orangea bussar på Hammarö. Vi ringer upp Kenth Carlsson, ledamot i Kollektivtrafiknämnden.

– På grund av att trafiken runt torget i Karlstad delvis är avspärrad för en ombyggnation där blir projektet till viss del förskjutet ett år, berättar Kenth.

Delar av projektet är dock genomfört, som att bussarna nu går förbi Löfbergsskrapan och tar vänster efter viadukten. Kliver man av bussen i höjd med tågstationen har man ändå sparat någon minut trots att man inte kommer ända fram till torget. 

Men det kommer inte bli några orangea bussar på Hammarö. I och med att både Karlstadsbuss och Värmlandstrafik nu ingår i Region Värmland pågår diskussionen om att slå ihop dem. Kanske får alla bussar samma färg i förlängningen.

Lagom till nya tidtabellen i december 2021 kommer förhoppningsvis våra bussar angöra stora torget i Karlstad, oavsett färg.

Kollektivtrafiknämnden tittar även på fler förbättringar, bland annat lösningar för boende på östra sidan av Hammarö att ta sig direkt till Skoghall centrum.

– När allt är klart kommer det bli ett lyft både för Hammarö och Karlstad eftersom vi får en större möjlighet att arbetspendla och skolpendla med kollektivtrafiken. Fler kommer börja åka kommunalt, vilket minskar belastningen på Hammaröleden vilket är den stora vinsten i detta, säger Kenth Carlsson.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.