Ingers ryggvärk botades i Indien

Text: Kristina  Foto: Kristina, privat

Efter många år av bland annat ständig ryggvärk fick Inger Gunnarsson nys om ett ayurvediskt center i Indien som skulle kunna hjälpa. Hon bokade ett besök och for dit i höstas, helt själv. 

– Jag hade haft ont i ryggen sedan jag var tonåring. Hemma i Sverige träffade jag en ayurvedisk läkare som rekommenderade behandling på ett center i Indien. Men jag ringde först vårdcentralen som kollade både hjärtat och ryggen. Och fel på hjärtat hade jag inte, det visste jag ju. Och ryggen kunde de inte göra något åt, det var tack och hej bara. Då tänkte jag att det får bära eller brista, jag åker till Indien, berättar Inger. 

Inger valde att bo på centret där hon fick behandlingarna. De flesta läkarna på centret har både traditionell och ayurvedisk läkarutbildning.

– Vid första träffen med en läkare kunde hon berätta för mig vilka problem jag hade. Detta utan att jag hade sagt annat än att jag hade problem med ryggsmärtor. Hemma hade jag skrivit upp allt jag ville få hjälp med, och precis allt detta kunde hon berätta genom att se hur jag rörde mig, på håret, ansiktsfärgen och ögonen, berättar Inger som själv är fascinerad av hur detta kan vara möjligt.

Inger fick ett schema med medicin och behandlingar över tolv dagar. Första behandlingen genomfördes klockan sju på morgonen, och nästa på eftermiddagen. Varje dag. Vid sju på morgonen knackade det på dörren och dagens ayurvediska medicin, producerade i närområdet, levererades. Dessa innehöll inga kemiska medel, utan endast naturpreparat av örter.
Sedan direkt ner och få behandling på fastande mage. Ofta massage med varm olja med örter i, olika oljor varje dag vilka blandades speciellt för Ingers behov. Vid ett tillfälle fick hon sätta sig i en box med värme där bara huvudet stack ut. Detta för att driva ut orenheter. 

– Det var ju varmt där ändå, men det här var nästan outhärdligt, berättar Inger. Men jag tänkte att jag ska bita ihop, jag ska klara det här. Har jag åkt så långt ska jag göra det. Så jag klarade det.

Inger fick även göra en detox, en utrensning, vilket blev en utmaning. Var tjugonde minut fick hon besöka toaletten. Det var viktigt att hon höll sig inomhus och hon fick absolut inte somna.

– Vi började vid tio, elva på förmiddagen och de avbröt vid tre, fyra på eftermiddagen. Jag fick endast dricka varmt vatten med ghee i, renat smör, berättar Inger. 

En läkare på centret besökte alla gäster och tog blodtryck minst en gång om dagen. Hon pratade en stund och kollade dagsformen.

– Det var tuffa behandlingar. Det hände så mycket i kroppen som är svårt att återge. Men jag kände mig aldrig ensam och övergiven i den här processen, berättar Inger. Det var en jätte-upplevelse. Alla var så trevliga och jag mådde så bra. Jag njöt av att vara där nere.

Inger vet inte vad som var fel med ryggen, men efter behandlingarna i Indien är hon nu helt smärtfri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.