Innebandyn driver cafeterian

Hammarö Arena är ur de flesta hänseenden en kommunal inrättning.

Men driften av cafeterian har lagts på Innebandyklubben.

– Det är en vanlig lösning i många andra hallar runt om i Sverige, förklarar Peter Carlsson, hallansvarig i Hammarö kommun.

Cafeterian i Hammarös nya nationalarena är, efter omständigheterna, välsorterad. Textade, enkla lappar berättar om fika, godis, dricka och frukt – allt till resonabla priser. Eftersom cafeterian är klassad som uppvärmningskök begränsas den lagade maten för stunden till pannkakor med sylt.

– Tidigare, vid andra anläggningar i kommunen, har den arrangerande föreningen ordnat sin egen lilla kiosk. Men här ville vi ordna med bättre förutsättningar, berättar Peter Carlsson som betonar att Skoghalls Innebandyklubb (SIBK) har tagit på sig ett stort ansvar.

Enligt det upprättade avtalet ska SIBK bemanna cafeterian under vardagar mellan 16.30-21.30 (undantaget fredagar då man kan stänga en halvtimme tidigare), samt helger under ordinarie öppettider. Vid arrangemang av andra, frivilliga föreningar som är verksamma inom kommunen, ska den arrangerande föreningen bemanna cafeterian. Dock måste det finns en ansvarig person från SIBK på plats i hallen. Vidare ansvarar SIBK för inköp samt att försäljningen redovisas på ett korrekt sätt. Under dessa förutsättningar tillfallet 50 procent av vinsten från cafeterian den arrangerande föreningen, och resterande SIBK.

– Innebandyklubben har redovisningsskyldighet och betalar en hyra, så vi tycker att 50 procent av intäkterna är rimligt. Men det finns givetvis även möjlighet till andra uppgörelser, menar Peter Carlsson.

Den gångna säsongen, från det att Arenan togs i drift förra året, har fungerat som en inkörstid för cafeteriaverksamheten.

– Vi har bra kontakt med föreningarna som hyr in sig i hallen. Men tyvärr har vi inte samma naturliga dialog med andra föreningar på orten som kan tänkas anordna arrangemang här, säger Hasse Lundström, vice ordförande i Skoghalls Innebandyklubb.

– Det bästa är om arrangerande föreningar tar kontakt med oss i god tid innan arrangemanget.

innebandy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.