Insändare: Hundägare, hur tänker du?

Vi skaffade hund som ett sällskap i familjen. Det innebär inte bara glädje utan också ansvar. Men man kan undra över hur vissa hundägare tänker. 

Man kan tro att de bara skaffade hund för att Hammarö kommun råkade ha latriner på de platser där husse och matte lämnar plastpåsarna med hundens ”tvåa”. 

På annat sätt kan man inte tolka de som nu fortsätter att lägga plastpåsarna på marken där latrinerna tidigare fanns – om man ens tar upp efter hunden. Andra hundar älskar ju att rulla sig i din hunds skit. Kanske även barn som leker på gräsmattorna eller att de som går på gångvägarna trampar i det. 

Vi tycker också att det var onödigt dumt av kommunen att ta bort hundlatrinerna. Men vi bär ändå hem påsen. Att bara kasta den på marken drabbar även oskyldiga hundägare. Alla blir ju misstänkta för att ha skräpat ner.

Om du tycker att politikerna gör fel så blir de ju inte klokare av att även du gör det. Uppvakta dem i stället och begär svar på hur de motiverar sina beslut. Det gäller i alla frågor, stora som små. Sedan kan man tänka på vilka man ska rösta på vid kommande val.

Hundlatriner är nog en liten kostnad för kommunen. Därför är politikernas klåfingrighet desto dummare, det tycker vi också. Nu går det ju åt extra arbetstid för kommunfolket att städa upp.

Vårt råd till alla hundägare är: Vänd ditt missnöje till dem som beslutat, ta ditt ansvar som hundägare och låt inte naturen och oskyldiga drabbas.

Husse o matte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.