Insändare: Mer skoltid i Sverige

Elever i Sverige lär sig inte nog mycket för att kunna klara sig i jobblivet. Därför tycker jag att vi borde införa mer skoltid. Dessa extra timmarna i skolan borde vara runt 1 timme extra per dag.

För det första så skulle elever lära sig betydligt mycket mer än annars.

För det andra så skulle elever vara mycket mer förberedda för att skaffa jobb och skulle även kunna klara av att få de svårare jobben.

För det tredje så skulle det inte vara lika mycket tidspress på eleverna när de måste göra klart allt jobb under en så kort tid. Om eleverna är klara med det som de ska göra klart så kan de plugga inför prov eller få svårare uppgiften om de kan nog mycket för att klara de uppgifterna.

Ett argument mot är att elever blir mycket tröttare efter en längre skoldag men då kan man ju ha mindre läxor eller inga läxor alls istället.

Sammanfattningsvis så tycker jag att man borde ha mer skoltid i alla svenska skolor för att de ska kunna få de jobb som de vill ha eller kanske till och med få ännu bättre jobb. Jag tycker också att detta skulle vara ett bra val för att elever skulle inte ha lika mycket tidspress för att de skulle ha mycket mer tid på sig att göra klart skoljobb. Om eleverna dock redan har gjort klart allt jobb som de ska göra på extra timmarna så kan de plugga inför bland annat prov eller så kan de få andra uppgifter som är svårare än de vanliga uppgifterna om eleverna kan nog mycket för att klara de uppgifterna. Någonting dåligt med extra skoltimmar är att elever kan bli väldigt trötta efter de längre skoldagarna men då kan man ju ha mindre läxor eller inga läxor alls.

//Nikki af Jochnick

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.