Insändare: Vädjan till hundägare

Som boende i Skoghall sedan cirka tre år, har jag upplevt problem, som utifrån min erfarenhet är i tilltagande, och det gäller hundägarnas brist på disciplin och dressyr på sina hundar. Det stora flertalet sköter sig utmärkt. De har hundarna kopplade på allmänna platser och deras hundar skäller inte på förbipasserande. Sedan har vi själva problemen och de är framför allt två:

1. Skällande hundar: Ofta när jag cyklar eller löptränar, så blir jag utsatt för skällande hundar och/eller hundar, som gör utfall mot mig. Man behöver nog inte som jag ha blivit oprovocerat hundbiten för att bli både arg och rädd när sådant sker. Därför vädjar jag till er hundägare: fostra bort detta beteende hos era hundar, så blir det trevligare för oss alla!

2. Hundar i koppel: Det är bra att de flesta hundägare har sina hundar i koppel på allmänna platser. Ni som har löpkoppel på era hundar, till er vädjar jag att inte låta koppel och hund ockupera hela vägen/cykelbanan. Olycksrisken är uppenbar för oss som cyklar när det är mörkt, då dessa koppel och även hundar är svårare att upptäcka än under den ljusa årstiden!

Med önskan om förståelse, hälsar Dan Winander.

Bilden tagen från Pixabay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.