Insändare

 

FÖRRE STYRELSEORDFÖRANDEN I HEAB MARGARETA IVARSSON (C) TALAR UT.

Som ordförande i HEAB kunde jag konstatera att bolaget, som den nya majoriteten ärvde av socialdemokraterna, inte bara var i total oreda utan också att många kunder var lurade av den dåvarande VD:n och sittande styrelse. Det handlade om avtalsbrott, lögner och förtal.

Villaägarna i Hammarö, som genomskådat den gamla styrelsens arbetssätt har länge försökt få rätsida på problemen. HEAB betalade tillbaka en avtalsstridig administrationsavgift efter KO:s grupptalan i ARN och HEAB har Sveriges dyraste fjärrvärme. Före valet 2010 svarade dåvarande oppositionen på frågor från Villaägarna. Partierna svarade bland annat att de var villiga att återupprätta förtroendet för HEAB samt rätta till fel som begåtts. Detta har inte skett. Centerpartiet anser att vallöften ska hållas.

Under min tid som styrelseordförande återbetalade HEAB administrationsavgiften, kunder som lurats att skriva på nya avtal fick byta tillbaka, nya fastighetsägare fick byta till den tidigare ägarens avtal, företag med avtalstyp 3 fick tillbaka administrationsavgiften, pannförlusterna skulle diskuteras och om det inte gick att nå en överenskommelse skulle frågan kunna hanteras på annat sätt.

MEN allt med mycket strul, sen handläggning och sen utbetalning av pengar. Irritationen stegrade sig även inom styrelsen och jag som ordförande blev i klartext anklagad för att jag gick villaägarnas ärenden. Jag ville att vi skulle göra rätt för oss, återskapa förtroendet hos våra kunder och visa att vi verkligen tog ansvar för lämnade vallöften. När det stod klart för mig att ändrade/försämrade avtalsvillkor i gamla avtalet skickats ut trots en försäkran att det var de ursprungliga avtalsvillkoren att HEAB inte var beredd att betala ränta på de pengar vi felaktigt tagit ut att de kunder som sålt sina hus inte skulle få byta avtal och få pengar tillbaka för den tid de ägde huset kunde jag inte fortsätta mitt uppdrag.

En styrelseordförande måste kunna samarbeta med sina ledamöter. När så inte är fallet måste man tacka för sig, vilket jag gjorde. Jag kan konstatera att jag och Filip Gille avgår av samma anledning, sittande styrelse har inte samma uppfattning som oss om vikten av att VÅRDA SINA KUNDER, GÖRA RÄTT FÖR SIG OCH FÅ SLUT PÅ KRIGET MOT VILLAÄGARNA.

Margareta Ivarsson

Centerpartiet Hammarö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.