Inte bara för syrets skull

Jag ser inte mig själv som en person med gröna fingrar men gillar trots det att ha mycket växter runt mig. Det gäller både hemma som på jobbet. Genom åren har jag fått slänga många växter som jag lyckats ta livet av. Nu har jag bara sådana som trivs ihop med oss därhemma och de växer så det knakar. De växer så mycket att jag får dela på dom, ta skott och försöka klippa ner dem så de inte tar över hela huset. Några av de här skotten och nya plantorna har jag gett till en yngre vän som sa sig inte gilla blommor. Det började med en fönster-
fikus som fick en fin kruka och plats på en nyinköpt pidestal när den kom hem till henne. Jag fick rapporter om hur den verkade trivas och hur den växte, och hur roligt hon tyckte det var med denna blomma. Hon fick några fler växter som hon fixade fina krukor till och placerade ut i sin lya. Hon frågar ofta om skötselråd och fotar sina krukväxter för att visa mig hur de växer och trivs hos henne.
Så kom dagen då hon fällde en kommentar som jag inte hade väntat mig från henne.
”Det är riktigt roligt och mysigt att pyssla om blommorna. Och tänk, nu känns lägenheten som ett riktigt hem.”
Där ser man vad lite gröna växter kan göra.

// Annika

Foto: Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.