Intertechna borgar för hög kvalitet

Text: KRISTINA   Foto: HÅKAN

Många är vi som sett skylten på fasaden vid Lövnäsleden och funderat på vad de sysslar med där inne. 

Ett felskickat mail gav mig anledning att kontakta Henrik Molinder som visade sig vara väldigt trevlig och tillmötesgående. En regnig dag i mitten av december fick vi hälsa på och veta mer om företaget. 

   Systerbolaget till Askalon har funnits sedan 1985. Janne Persson tog över rollen som vd för ganska exakt två år sedan efter att ha arbetat som konsult i teknikbranschen i många år. 

– Det här är riktigt spännande med nya tekniker och all utveckling, berättar Janne.  

Den huvudsakliga affärsnyttan för Intertechnas kunder är ökad tillgänglighet och bättre kvalitet i produktionen.

– Vårt uppdrag är att hjälpa kunder med att undvika onödiga driftstörningar, snabba åtgärder vid problem, noggranna mätningar och kalibreringar och skapa förutsättningar för hög kvalitet och ett effektivt underhåll, berättar Janne. 

Intertechna visar upp sitt trådlösa maskinövervakningssystem som installeras i verkstäder och fabriker för att larma när något inte är som det ska.

– Vi har även ett ronderingssystem som hjälper till så att våra kunder har en regelbunden tillsyn för att på ett tidigt stadium hitta avvikelser eller symptom till begynnande fel som också kan orsaka driftstörningar, fortsätter han. 

   Flera olika instrument dem-onstreras för oss, många med helt fantastiska funktioner. Bland annat en aukustisk kamera som med hjälp av 64 mikrofoner kan detektera olika former av läckage. Till exempel tryckluftsläckage, vakuum och gaser, i full produktion där det normal är mycket oljud. 

   Henrik startar kameran och Janne ställer sig en bra bit bort med en sprayflaska. På skärmen ser vi tydligt en bild där det markeras kring området där Janne pyser ut lite luft.

– Det som inte ska mätas filtreras bort, berättar Henrik inte helt utan stolthet i rösten.Läckage är inte bara dåligt för företagens plånbok, utan även för miljön, fortsätter han. 

Förutom system och instrument erbjuder Intertechna tjänster som installation, utbildning, support och övervakning. Och i det egna labbet kalibreras kundernas instrument. 

– Vi är ackrediterade mot tryck och är certifierade för bland annat el och temp, berättar Janne. 

Nu nosar Intertechna på ytterligare lösningar mot industrin, till exempel övervakningssystem inom fettsmörjning.

– Vi har stämt av på marknaden och insett att detta är ett problem ute hos industrierna i Sverige. Nu har vi hittat ett system som kan vara lösningen och vi kommer påbörja ett pilotprojekt under de kommande veckorna, avslutar Janne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.