Jag vill bli en influencer när jag blir stor.

Hej alla! Det var ett tag sen jag skrev något här men nu är jag tillbaka, väldigt kul tycker jag. Det kanske inte ni tycker, men det spelar ingen roll för huvudsaken är vad jag tycker!

Jag har den senaste månaden gått och varit irriterad. Irriterad över ett fenomen som blir allt vanligare och vanligare på instagram. Det är det här med att vara en ”influencer”. Personer använder alltså det uttrycket för att beskriva sitt jobb som i princip går ut på att influera/inspirera deras följare på instagram till att leva ett roligt/hälsosamt/äventyrligt liv. Personerna som driver instagramkontot blir sponsrade eller betalade av globala företag för att lägga upp bilder på sig själva med företagets produkt liggandes under en liten kokospalm till exempel. Det värsta av allt är personen eller personerna som driver dessa instagramkonton tjänar kopiösa summor, vi pratar flera miljoner om du har tillräckligt många följare.

Så detta har jag alltså gått och irriterat mig på en längre tid. Varför undrar ni? FÖR ATT JAG ÄR SÅ AVUNDSJUK EN MÄNNISKA KAN BLI! Förstår ni vilket lätt och lyxigt liv?

Jag vill bli en ”influencer” när jag blir stor. Kanske redan imorgon. Jag kan komma på massa företag jag skulle kunna tänka mig att samarbeta med. Till exempel IKEA. Jag har en liten idé om hur jag skulle kunna marknadsföra dem och deras produkter, för rätt summa givetvis. Jag tänker mig en strand, kanske i Småland vore passande. På stranden står deras bäddsoffa ”friheten”. In i bilden kommer också jag, förföriskt, utan att det blir vulgärt, lutad mot friheten, iklädd endast en IKEA-påse. Jag tänker att i påsen klipper jag hål för benen och remmarna som är handtag i vanliga fall nu blir axelremmar. försäljningen ökar med 75 %. Varsågod IKEA. Det enda jag kan säga om denna idé är wow. Wow, wow, wow!

Ett annat företag jag till exempel skulle kunna tänka mig att ha ett samarbete med är Arken Zoo. Här har jag två förslag på arrangerade bilder att lägga upp. Bild nummer ett, jag ligger på marken, mitt ute på ett majsfält, täckt av chinchillor. Bild nr två, jag badar i fontänen på stora torget tillsammans med ett stim av slöjstjärtar och guppisar. Det är genialiskt. Upp på instagram med bilderna och vips har jag influerat en drös människor till att köpa soffor, chinchillor och massa fiskar. Detta är ju givetvis bara (väldigt bra) exempel på vad man skulle kunna göra. Jag är redo att influera mera. Känner du dig redo att bli influerad på bästa sätt? Ja men följ mig på instagram så blir det åka av, influensmässigt. Jag inspirerar er till att leva ett kul liv, sen när jag fått tillräckligt många följare och tjänar en rimlig summa pengar för mitt influerande så flyttar jag utomlands och lever drömlivet ända tills jag trillar av pinnen. Det är ju en win-win situation för oss alla! Det här kommer bli bra hörrni, det känner jag på mig!

// David

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.