Jonas Kramer årets företagare

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN

Sedan 1986 delar Hammarö kommun ut hedersutmärkelsen Årets företagare. Detta är ett led i arbetet med att skapa goda relationer mellan kommun och näringsliv.

2019 års utmärkelse gick till Jonas Kramer som driver bland annat företagen Mericon som bedriver handel med komponenter för ställverk och apparatskåp med åskskydd och jordning samt strömfördelnings-komponenter, redovisningsbyrån Economicon och Stage Smart som säljer system som övervakar kraftförsörjning vid större scener över hela världen. Dessa företag hittar vi i samma fastighet på Nolgård. 

10 december fick Jonas besök av kommunstyrelsens ordförande Bosse Henriksson, kommunalråd Mattias Joelsson och näringslivsansvariga Annika Axelsson som lämnade över beskedet och en blomma. Ett diplom målat av konstnären Pirjo Åberg delades ut under högtidliga former i samband med kommunfullmäktiges avslutning för året senare i december. 

Motiveringen till utmärkelsen lyder ”Jonas Kramers goda entreprenörskap och ekonomiska tänkande driver honom att starta företag efter företag, hans entreprenörskap stannar aldrig upp och han har en vilja att starta nya företag även i framtiden. Jonas värnar om social hållbarhet vilket bland annat ger uttryck i att nya företag skapas för att medarbetare ska komma in på andra arbetsmarknader. Årets företagare är en entreprenör i tiden med flera aktiva företag som betyder mycket för många. Långsiktigt, hållbart och med en tillväxt som imponerar.” 

– Det känns jättekul, säger Jonas Kramer. 

Jonas och Bosse tar i hand.
Jonas, Annika, Bosse och Mattias.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.