Jul på sommaren.

Så var julen här. Julen 2016. Första gången jag var med i en konversation där det pratades om julen 2016 var någon gång runt midsommar, 2015. Ni kanske tror att jag överdriver. Det gör jag inte. Jag tycker själv att jag är bra på att planera och sådär. Vill gärna ha klart för mig vad som ska hända, när det kommer att hända, och vart det händer. Men jämfört med min sambos familj ligger jag i lä. Ganska ordentligt i lä. I min sambos familj har vi personer som verkligen gillar att planera. Alltså Verkligen. Alla deras julklappar är redan inhandlade. Troligtvis var det mesta klart redan i somras. De kanske har något litet kvar under hösten, men gud förbjude om det inte är klart innan december månad. Själv är jag inte riktig klar med julklapparna. Har något litet paket kvar som inte kommit hem med posten än. Posten ja. Kalla mig lokalhandelns mördare, men jag handlar inte julklappar i butik längre. Eller jo det gör jag, men majoriteten av mina inköp gör jag på nätet. Trots det har jag ändå någon form av hatkärlek till butikshandel runt jul. Jag gillar när det är mycket folk i rörelse och när man känner att det händer något. Fart och liv. Men det finns inget som är så irriterande som att köa till kassan. Med vinterkläder på. I en redan överhettad butik. Med barnet skrikandes bredvid, samtidigt som kroppstemperaturen når en nivå som ingen Absolut Torr i hela världen kan stoppa. Just därför köper jag nästan alla mina julklappar på nätet. Och just därför kanske jag i år bara för nöjets skull ska åka in till centrum och se på stressade människor dagarna innan jul. Jag kanske sätter mig hos Carli, och byter den varma jackan mot en värmande glögg.

Förresten, är det någon som vet vad som kommer att hända julen 2017? Det vet jag…

//Johannes

johannespersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.