Kägelspel i grannkommun

Hammarö har det mesta. Men ingen bowlinghall.

En dag i veckan tar sig medlemmarna i BK Sir Hammarö över broarna till grannkommunen.

HammaröNytt möter upp medlemmarna, eller åtminstone cirka hälften av dem, en onsdagskväll i X-näshallen som är belägen i källaren på Hotell Våxnäs.

– Det är nog stans äldsta bowlinghall, säger Ragnvald Aaker, klubbens ordförande som för dagen har tagit träningsledigt på grund av en avsliten sena i högerarmen.

– Jo, det är en träningsskada, erkänner han leende.

Vid sin sida har han vice ordförande Sophia Dahl.

– Från början var det två klubbar som slogs samman i början av 1990-talet. Sir tror jag bildades i början av 1970-talet, och BK Hammarö lär ha bildats av ett gäng golfare som ville ha något att göra tillsammans på vintern.

Sophia har varit aktiv bowlare i knappt 30 år. Ragnvald har spelat i blott fem år. En handicapsystem, liknande det som används inom golfsporten, gör att eventuella skillnader i erfarenhet och spelskicklighet jämnas ut.

– Det handlar om en kombination mellan teknik och styrka. Men det är oftast tekniken som avgör, menar Ragnvald.

I BK Sir Hammarö Skiljer det 50 år mellan den yngste och äldste medlemmen.

– Bowling är en av de mest sociala sporter som finns. När motståndarna gör bra ifrån sig så gratulerar man, berättar Sophia.

Enligt Ragnvald finns det gott om licensierade medlemmar på Hammarö. Att klubben har förhållandevis få medlemmar kan delvis förklaras med att det inte finns banor på hemmaplan. Men det har inte saknats idéer.

– I min ungdom fanns det en enklare bana i ett privatägt garage på Gunnarskär. För några år sedan försökte man få till en bana i det gamla Konsumbutiken på Hammar, berättar han.

– Vi vill gärna ha fler medlemmar, alla som är nyfikna får komma och prova när vi tränar på onsdagskvällarna.

web_bowling

web_Hammarobowling_publik

web_Hammarobowling_yes

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.