Karlstad Swimrun startar på Hammarö

Text: KRISTINA  Foto: CHRISTINE

Fredagen den 16 februari släpptes sträckningen för årets Karlstad Swimrun som går av stapeln den 14 juli. Nytt för i år är att starten kommer gå på Hammarö, närmare bestämt Västra Tynäs. Långdistansen som körs i lag om två personer är totalt 1,5 mil löpning och 6.2 km simning fördelat på tio löpsträckor och nio simsträckor. Sprintklassen är fördelad på 6,3 km löpning och 1,7 km simning och där tävlar man individuellt. Båda distanserna går i mål på torget i Karlstad.
Se bansträckningarna här: http://karlstadswimrun.se/banstrackning/

I samband med presskonferensen överlämnade CAPA Karlstad med tennislegenden Magnus Norman i spetsen en check på närmare 150 000 kronor till Astma- och Allergiförbundet. Det är pengar som samlats in bland annat genom loppet Race4Kids som genomfördes på Hammarö den 8 september förra året. (https://www.hammaronytt.se/premiar-for-race4kids/)

– Vi är oerhört tacksamma över hela den satsningen som Magnus Norman gjort. Dels att få ett så fantastiskt tillskott till fonden och dels att Magnus är en så positiv förebild för många med allergisjukdomar säger Robert Hejdenberg ordförande i Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond.

2018 kommer insamling genomföras till förmån för forskning på hjärnans alla skador, sjukdomar och funktionsnedsättningar. Detta genom bland annat Bissen Brainwalk som genomförs i Karlstad 31 augusti.

Pär Johansson, CAPA Karlstad

 

Robert Hejdenberg,ordförande i Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond,
Anki Hörnlund, ombudsman Karlstad och Magnus Norman.

 

Checken som överlämnades var på totalt 146 490 kr. 

 

Pär Johansson, CAPA Karlstad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.