Klass 6 Götetorpsskolan skriver för HammaröNytt

Text: KRISTINA  Foto: CHRISTINE

Att skriva något som sedan ska publiceras i en tidning kan kännas både läskigt och roligt. Det kan eleverna i klass 6 på Götetorpsskolan nu berätta mer om.  

Vi frågade sjätteklassarna på Götetorps skola om de ville skriva något till oss hammaröbor. Lärarna Stefan och Amanda tände på idén och integrerade uppdraget i svenskaunder-visningen. Han valde temat ”Mitt smultronställe” och delade in klassen i grupper. Ungefär en månad jobbade klassen med detta, och när är vi frågade eleverna hur detta kändes fick vi många olika svar. Några tyckte det var svårt och att de fick för kort tid på sig. Några tyckte det var väldigt roligt och utmanande.

VI bytte några ord med Elin Eriksson och Agnes Wilde om projektet.

– Jag ville skriva så det blev riktigt bra, just för att så många skulle läsa texten. Jag fick tänka lite annorlund mot annars, ville ju att det skulle bli extra bra, liksom berättar Elin.

– Om texten ska in i tidningen så ska många läsa. När vi skriver saker som bara läraren ska läsa så förstår ju han vad vi menar, för han känner oss. Men nu ska ju alla förstå, säger Agnes. Det kändes kul att skriva om ett ställe man gillar att vara på, fortsatte hon.

Går du också i sexan och skulle vilja att din klass fick samma chans? Be din lärare kontakta oss så kanske ni blir nästa klass som får vara med i tidningen!

 

Grillplats, Getingberget

Text: TIM, CARL OCH DAVID   Foto: CHRISTINE
Vårt smultronställe är en grillplats i närheten av Getingberget. Det är väldigt trevligt att grilla korv, fika eller kanske ta ett dopp i Vänern. Grillstället ligger i ett naturreservat och om man är tyst när man går dit kanske man har turen att se något djur, kanske en räv, orm eller ett rådjur. Vi gillar att vara där för det är väldigt fin natur och vi gillar att vara ute i naturen och att grilla.

 

 

 

 

 

 

 

Hammarö Arena

Text: SIMON OCH ADRIAN

Hammarö arena är en futsal, innebandy, och handbollsarena. Kapacitet Skoghallen 600 sittplatser plus 200 ståplatser. I Tassehallen finns 100 sittplatser samt 100 ståplatser. Hemmalaget är Skoghalls IBK (innebandy). Man började bygga Hammarö Arena 2011 och den blev klar 2012. Hammarö invigde arenan den 2012-09-15. Hammarö Arena är en arena i Hammarö kommun som omfattar två hallar/planer för inomhusidrott samt skolidrott. De två hallarna namngavs av invånarna i kommunen till ”Skoghallen” samt ”Tassehallen”. Arenan är belägen i anslutning till Karlstadsvägen vid Djupsundet, den ska dock inte förväxlas med Djupsundshallen som är belägen drygt 300 meter norrut. Arenan används under dagtid på vardagar av Mörmo-skolan för idrottsundervisning.
På kvällstid samt helger används arenan främst av den lokala innebandyföreningen Skoghalls IBK.

Hammarö arena är en arena där vi tränar innebandy och idrott. Man kan göra olika saker där, det är stort och man kan leka där. Vi båda spelar för Skoghall IBK och vi har alltid kul på matcher, cuper och allt sånt. Vi tycker att det är roligt att spela innebandy och är bra på det. Simon spelar back och ibland center. Adrian spelar högerforward och ibland back.

 

Ön Grimmen

Text: CHARLIE OCH ANDRES

Vårt smultronställe är ön Grimmen. På somrarna är det varmt och och väldigt tyst. Det finns väldigt mycket att göra, tex bada, sola, åka båt och hugga ved.

På kvällen så kan man gå ned till klipporna och då ser man fabriken som lyser och ser ut som en småstad. Ibland är det stjärnklart.

 

Räggårdsviken

Text och foto: ELIN OCH STELLA

Vårt smultronställe är Räggårdsviken, därför att vi brukar vara där på sommaren och sola, bada och gå runt på de hala klipporna. Räggårdsviken ligger på östra Hammarö, ungefär 2 km ifrån Fiskevik. I somras var vi där flera gånger tillsammans. Vi badade och simmade till andra sidan viken. Vi tycker det är mysigt där med vattnet, klipporna och skogen runt omkring. Det är väldigt fin natur där, och man kan ta många fina bilder. Längre ut i vattnet är det sandbotten. Vi tycker det är väldigt bra därför att det är långgrunt längre in i viken. Ett minne därifrån är när vi var där för att bada i början utav sommaren, då började det att spöregna när vi skulle gå i. Det var iskallt i vattnet och klippor-na var så hala att Elin halkade i när det bara var ungefär 20 cm djupt, och doppade hela kroppen.

 

 

 

Räggårdsviken

Text: HUGO OCH NEO

Detta ställe är perfekt för lekande barn men även för lugna stunder och kanske en liten kopp kaffe med en saftig bulle. På denna härliga plats kan man bada men man kan även få upp en liten eller en större abborre.

 

Hammarö sydspets

Text: MELKER OCH RASMUS  Foto: CHRISTINE

Hammarö Sydspets ligger längst ut på Hammarö. Det finns en fyr, några vindskydd och grillplatser där. För att ta sig dit kan man åka båt eller ta bilen till en parkering och sedan gå på en kort spång och sedan i skogen på en stig. Man kan bada och ligga och sola på klipphällarna. Det brukar vara fina solnedgångar. Vi har valt detta stället för det är fint och mysigt att vara på det stället och det är också väldigt fint på kvällen när solen går ner.

 

 

 

 

 

 

 

Räggårdsviken

Text: KLARA OCH HANNA H

Vi tycker att Räggårdsviken är ett bra ställe att åka till på sommaren. Vi tycker om att det finns klippor och vi gillar att bada där. Det kan vara lite svårt att ta sig ner i vattnet från klipporna men för småbarn kan det vara bäst att använda sandstranden lite längre in.  Vi skulle rekommendera att åka dit en sommardag och äta picknick för det är vad vi brukar göra där. Det finns bänkar att sitta på men vi tycker det är mysigare att sitta på klipporna. Det är fin utsikt över Vänern och man kan njuta av både skogen och vattnet samtidigt. Vi tycker om Räggårdsviken för det är en plats som passar alla. Vi tycker att det är en väldigt bra plats på Hammarö.

 

Hammarö RF

Text: LINN, MAJA S OCH HANNA JL Foto: CHRISTINE

Vi gillar Hammarö ryttarförening för att man har sällskap av hästar, människor och katten Åke. Vi har 14 hästar i ridskoleverksamheten, 6 ponnyer på ridlekis och över 20 privathästar. Vi har två uteridbanor och två ridhus. Våra ridstigar är långa och med stor variation av miljö. T. ex åkerstigar, klätterbackar och skogsstigar. Alla är välkommna i alla åldrar och storlekar.

Varför vi har valt detta som vårt smultron ställe är för att vi kan alltid åka till stallet och välkommnas alltid av ett leende från personalen och ett glatt frust från hästarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fritidsgården

Text: PHILIP OCH DEWIN

Vi gillar att vara på ”Gårn” för där finns det bra datorer som man kan programmera spel på och man kan spela där för det är kul att spela.

Programmera är det bästa som finns. Fatta bara!!

 

Gympasalen

Text: MAJA P OCH AGNES WILDE

Vårt smultronställe är gympasalen här på Götetorpsskolan. Vi gillar gympasalen för att den rolig och att det finns många saker att göra där. Ett exempel är att vara med på truppgymnastik. Denna truppgymnastik kallas för HGF och det är en förkortning för Hammarö Gymnastikförening. Den föreningen är väldigt bra men vi båda har slutat men alla borde börja där. Gympa, basket, idrott och andra sporter spelas där för att det är en väldigt bra hall som är stor och rymlig till massor av saker och sporter. Vi har haft idrott där men just nu så orienterar vi i skogen och är i Hammarö arena. Men vi vill helst vara i gympasalen på Götetorpsskolan för det är nära och mycket mysigare hall än Hammarö Arena, för den är så mycket större. Det var allt vi ville berätta om vårt smultronställe. Jag tycker att alla ska ta och komma hit och kolla in våra fina gympasal och åtminstone testa på basket eller gymnastik i HGF.

Denna förklaring är gjord av Maja Persson och Agnes Wilde som går på skolan Götetorp i 6:an.

Hej då och hoppas du får en väldigt fin dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.