Kommunen avvecklar serverhallen

I början av april beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att Sätterstrand Business Park AB ska avvecklas och verksamheten införlivas i kommunen. När beslutet togs i fullmäktige beslöt man även att att lägga ner den förlusttyngda serverhallen.

– Vi tror och är övertygade om att det är läge att göra den här förändringen, sade Margareta Ivarsson (C) som i detta ärende gjorde gemensam sak med Vänsterpartiet och oppositionspartierna.

Lillemor Larsson (V) anförde som argument det planerade sparpaketet på 30 miljoner kronor.

– I det här läget när vi ska gå in och göra en så stor reducering i den kommunala verksamheten nästa år, är det inte försvarbart att satsa så mycket pengar som krävs för att fortsätta verksamheten ute på Sätterstrand.

Satterstrand

Bosse Henriksson (M):

– Jag tycker att det är ett förnuftigt och förståndigt förslag att vi nu äntligen kommit till en punkt, när vi gett bidrag till här bolaget som vi gjort under så många å. Nu är det slut på det, från och med nu.

Peter Johansson (L):

– Det här inte roligt. Det roligaste hade varit om bolaget gått bra och vi hade fått en vinst varje år från bolaget. Det gör det inte. Och vi var överens om vilket tid det skulle få, och vi har inte sett en vändning i det. Med den situation som vi har idag så kan vi inte lägga de här medlen på det som inte är kommunal kärnverksamhet.

Mattias Joelsson (KD) påminde kommunfullmäktige att han för ett år sedan uppmanade ledamöterna ”att ta ett modigt beslut, och inte bara köra på”.

– Och jag är glad att vi gör det! Till de största delarna är vi helt eniga, men den här sista punkten garanterar att vi inte tar in den förlustbringande datahallsverksamheten i kommunens ekonomi.

Komunalrådet Siw Gidlöf (S) valde att inte redogöra för sin inställning på sammanträdet, utan enbart att ”lämna en sakupplysning”:

– De intäkter som bolaget tar in, går också tillbaka till Hammarö kommun eftersom det är servicenämnden som hyr ut lokalerna till bolaget. Och det ska vi veta.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.