Kommunen vill bli av med datahallarna

Den politiskt tillsatta styrelsen i Sätterstrands Business Park AB har fått i uppdrag att avyttra datahallarna på området. Avstämning med ägaren Hammarö kommun ska ske i oktober.

Verksamheten på Sätterstrand har under många år krävt stora ekonomiska tillskott av kommunen. Den avgjort mest kostnadskrävande delen av verksamheten är serverhallarna i hus 29. I det nyligen ändrade ägardirektivet står att läsa att ”styrelsen ska arbeta för att hitta en eller fler partners som kan överta hela driftansvaret för hus 29. […] I andra hand ska styrelsen se över möjligheterna till försäljning av hus 29.

Oppositionen ville dock inte acceptera den del av förslaget som avser försäljning.

– Att stycka av och sälja datahallen är ett är ett riktigt dåligt förslag Det blir som ett ”frimärke” som någon annan ska äga mitt i kommunens stora markområde. Det är inte vettigt att göra så Siw Gidlöf (S).

I samband med beslutet i fullmäktige utsågs kommunalrådet Charlie Weimers (KD) till ordförande för bolaget.

– Jag välkomnar de nya uppdragen till styrelsen, och ser fram emot att arbeta för att finna en lösning som innebär att driften av hus 29 tas över av lokala företag. Det främsta skälet till att vi kan pröva detta är att de nyetableringar och arbeten som skapats på Sätterstrand under de två senaste åren. En lokal lösning skulle vara positiv för bolagets nuvarande kunder och innebära en stor potential att locka fler kunder till datahallarna, skriver Charlie Weimers i en kommentar till utnämningen.  Satterstrand

Illustration: Christine Holm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.