Kommunens beslut överklagas

Servicenämnden gav nyligen förvaltningschefen Johan Rosqvist i uppdrag att se över möjligheterna för kommunen ska få tillbaka cirka en miljon kronor från Hammarö Energi. HEAB menade att kommunen inte hade rätt till återbetalning. Servicechef Johan Rosqvist bedömde det heller inte ”rättsekonomiskt att driva ärendet vidare då förvaltningen inte kan tolka någon brottslig innebörd i HEABs agerande”.

Nämndens beslut har nu överklagats till förvaltningsrätten av tre kommuninvånare, bland annat med hänvisning till att pengarna kan ses som en subvention till det kommunala energibolaget. Som en direkt syftning till Johan Rosqvist kommentar ovan föreslår man också att ärendet kan avgöras, kostnadsfritt, av kommunstyrelsen.

Bakgrunden är en uppmaning från Centerpartiet att utreda huruvida en administrationsavgift som HEAB tagit ut av kommunen, kan ha gjorts olovligen. Förvaltningsrätten ska nu försöka reda ut om kommunen gjort sig skyldiga till några felaktigheter i beslutet. Enligt rätten kan en dom falla tidigast vid årsskiftet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.