Konst av skräp på Skoghall

Små skräpkonstnärer.


Under Skräpplockarveckan på Hammarö försiggick en hel del aktiviteter på ön, bland annat ett race mellan löparstjärnan Caroline Sandsjoe och kommunalrådet Mikael Jern (MP). Något lugnare tempo var det på Skoghalls centrum där förskolebarn återvann skräp genom att förvandla det till konst.
– Vi ville med hjälp av återvinningsmaterial ha en byggdag, säger förskolechefen Marie Ulvmar.

Onsdagen den 25 april var omkring 60 små konstnärer på plats i centrum för att omvandla skräp till konstverk. Tomma mjölförpackningar blev robotar, gamla änglaspel blev mobiler och toarullar förvandlades till delar av en drake. Marie Ulvmar menar dock att dagen inte främst handlade om skräp.
– Det handlar om hållbar utveckling, även socialt och ekonomiskt, säger hon. Vår roll i förskolan är att fostra demokratiska samhällsmedborgare och lära dem att vi måste ta hand om vår jord.

Skräpplockarveckan har varit en återkommande temavecka på Hammarö i flera år och enligt Josefine Larnemark, informatör på Hammarö kommun, är det fler och fler som engagerar sig.
– Skräpplockarveckan är rikstäckande, det är en del av Håll Sverige rent, säger hon.
Andra aktiviteter som bjöds på under veckan var bland annat tipspromenad på Kilenegården samt rallyföraren Fredrik Åhlins invigning av ett nytt sopkärl på Skoghalls centrum.

One thought on “Konst av skräp på Skoghall”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.