Kupan tog priset

Årets Vitsippspris går till Mötesplats Kupan och Röda korskretsens ordförande Agneta Andersson.

Överrasknings-utdelningen förrättades av Charlie Weimers och Lena Lindström, kommunalråd respektive ordförande i Kristdemokraterna Hammarö som på detta sätt vill ”uppmuntra och uppmärksamma positiva företeelser i vårt närsamhälle – oavsett om de sker i det tysta eller i strålkastarljuset. Priset ska i första hand ses som en uppmuntran och ett erkännande till någon enskild eller organisation som har uträttat något behjärtansvärt.”.

– Vi har räknat ut att vi tillsammans lägger 120 timmar i veckan på arbetet i Kupan, helt ideelt, det motsvarar tre heltidstjänster, säger Agneta Andersson som menar att priset ska gå till alla i kretsen.

Vitsippspriset delas ut av ett flertal, lokala avdelningar inom Kristdemokraterna. Motiveringen lyder: Agneta Andersson tilldelas 2013 års vitsippspris för sitt aldrig sinande engagemang i Röda korset på Hammarö. Agneta är en sann entreprenör, idérik, optimistisk, samarbetsvillig och en verklig eldsjäl. Hammarö Röda Korskrets, där Agneta är ordförande, har sedan tidigare en omfattande verksamhet. Genom sitt driftiga och enträgna engagemang, kunde hon i år, tillsammans med många medarbetare öppna mötesplatsen Kupan. Där ges Hammaröborna tillfälle att hjälpa andra människor genom att skänka kläder och saker som kan säljas. Överskottet från försäljningen går till Röda Korsets hjälparbete. Kupan erbjuder förutom mycket prisvärda varor även en god arbetsgemenskap och en möjlighet till trivsam samvaro över en kopp Fairtrade kaffe. Under många år har även Agneta och Röda korset arbetat med Väntjänsten där man på ett konkret sätt finns till för sina medmänniskor.

Vitsippespriset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.