Kvartsfinal för klass 5A på Bärstadsskolan

Text: KRISTINA Foto: MALIN BJÖRK, P4 VÄRMLAND SVERIGES RADIO

Bärstadsskolans klass 5A har gått vidare till kvartsfinal i ”Vi i femman”.

Lördag 21 januari sänds kvartsfinalen av Vi i femman i P4 Värmland, då klassens representanter Viggo Jengquist och Filippa Jendle möter Engelska skolan 5B.
Tävlingen startade i Sveriges Radio redan 1963, och 1970 började även SVT sända täv-lingen. Ungefär 75 % av alla femteklassare deltar. Tävlingen pågår under nästan ett halvår, och börjar med att landets alla femmor har chansen att delta i uttagningen. Därefter gör de 200 bästa klasserna upp i lokala tävlingar i radio.
Under fyra veckor kommer åtta klasser i Värmland tävla om att bli lokala mästare, och de 25 lokala mästarna gör upp om fyra platser i slutfinalen i tv. Varje klass representeras i tävlingen av två elever, den tjej och kille i klassen som fått de bästa resultaten i uttagningen.

I samma grupp som Bärstadsskolans klass 5A tävlar Engelska skolan Karlstad 5B, Kroppkärrsskolan Karlstad 5D, Stodeneskolan Karlstad 5B, Herrhagsskolan Karlstad 5B, Värmlandsbro skola Säffle 5A, Tveta skola Säffle 5A och Kroppkärrsskolan Karlstad 5C.

Efter de lokala finalerna den sjunde februari, är det dags för tv-kval den nionde februari. Sedan är det fyra finalprogram som sänds 27, 28, 29 och 30 mars i Barnkanalen kl. 18:45.Klass 5A, Bärstadsskolan, Vi i femman 2017

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.