Landshövdingen på besök

Text: KRISTINA  Foto: CHRISTINE

Onsdagen den 28 mars var Värmlands lands-hövding Kenneth Johansson på besök på Hammarö.

Det var första besöket i en serie där landshövding Kenneth Johansson tillsammans med länsledningskoordinator Karin Hovdebo och länsråd Johan Blom ska träffa alla kommuner i Värmland. Syftet med besöken är att ge information om vad som är på gång och lyssna in vad kommunerna har för tankar. Vi mötte upp följet med representanter från länsstyrelsen och Hammarö kommun vid Skärgårdsmuséet en strålande marseftermiddag.

– Idag har vi fått en genomgång över en lång rad utvecklingsområden som Hammarö kommun
jobbar med. Till exempel planeringsfrågor gällande bebyggelse, hållbarhet, miljö, energi och hur man jobbar med social hållbarhet och personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Jag tycker det är en mycket positiv bild som jag har fått. Hammarö kommun är på hugget och jag tycker att, inte minst med miljö- och hållbarhetsfrågor, så ligger man långt framme. Jag har följt alla kommuner i Värmland under ett antal år nu och jag tycker det är mycket positivt som händer här.

Landshövdingen utses av regeringen i ett sexårigt förordnande, och är regeringsmaktens främste företrädare i länet. Kennet Johansson tillträdde 2012 och är alltså inne på sluttampen, men möjlighet till förlängning finns om båda parter vill det. Hur det blir kommer en idag hemlighetsfull Kenneth berätta före sommaren.

Kommundirektör Caroline Depui, länsledningskoordinator Karin Hovdebo, kommunstyrelsens ordförande Per Aspengren, länsråd Johan Blom, museipedagog Kristel Brynskog och landshövding Kenneth Johansson.

Kicki tillsammans med landshövding Kenneth Johansson.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.