Fryslort

Text: Kristina

Jag är en sommarälskande människa, sol och värme är mina bästa vänner. Kanske för att jag verkligen inte gillar att frysa det minsta. Kan gå i tofflor på sommaren och har gärna en filt över mig i soffan året om. Säsongens ved är fixad. Med elpriserna det varnas om lär vi få elda mycket, och kanske begränsa antal rum vi värmer upp. Vi får helt enkelt flytta ner sängarna till vardagsrummet alla tre. Och så får vi väl ta in hönsen i huset, de värmer upp bra. Jag ska nog överleva. 

Men är det inte konstigt att elpriserna sticker iväg så? Vi är ju självförsörjande på el vad jag förstår, och så exporterar vi överskottet.
   Marknadspriset är högt på grund av en ryss som vissa påstår lider av narcissistiskt personlighetssyndrom, vilket låter troligt. Borde vi inte kunna få ett normalt pris (samma i hela Sverige) och sen får det statligt ägda Vattenfall sätta någon sorts marknadspris på överskottet? Det borde väl staten kunna bestämma? Fast så enkelt kanske det inte är. Men bättre än att ge dem som använder mycket el en kompensation. Har man då investerat i solceller eller liknande så blir man ju i princip straffad för det. Och den som skiter i allt och använder mycket får pengar tillbaka. Men vad vet jag, en simpel formgivare. Köper mig en skoteroverall och inväntar mörkret och kylan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.