Linda blir Lisl i sommar

Linda Olofsson hade länge fiol som förstaval. Men sedan en tid tillbaka lockar sången mer.

I sommar musikaldebuterar hon i Sound of Music på Scalateatern i Karlstad.

Linda är 19 år gammal och uppvuxen på Hammarö (Utteråsen). Fiolspelandet tog sin början vid åtta års ålder, inom Kulturskolan. Efter att ha provat sig fram med sånglektioner, gick hon vidare inom Värmlandsteaterns teaterskola. Och nu läser hon sista terminen på musikteaterskolan i skånska Bjärnum, där även danslektioner ingår.

– Jag hade inte sysslat med dans tidigare, men jag kände mig väldigt bekväm med det från första stund. Det beror mycket på att vi har så duktiga lärare, resonerar Linda

Under de gångna åren har det blivit en del uppträdanden, bland annat i kyrkor. Vid tre tillfällen har hon uppträtt vid Erland Hagegårds allsångskvällar. Ett särskilt minnesvärt ögonblick var uppträdandet på Ramp år 2012.

– Det var en jättehäftig upplevelse, och jag fick väldigt mycket kontakter; det är viktigt att tänka på det säljande också, jag vill ju jobba med det här!

Premiär för uppsättningen av Sound of Music är satt till 18 juli. Rollen Linda ska spela är som Liesl, den äldsta flickan i familjen von Trapp.

– Jag kanske får ha en blond peruk, vem vet? De får väl skriva in i manuset att hon är adopterad, skojar Linda angående sitt delvis thailändska ursprung.

Rollen erbjöds hon direkt av Erik Rynefors som är uppsättningens konstnärlige ledare.

– Vi har jobbat mycket med auditions på skolan. Jag är är väldigt glad över att ha blivit tillfrågad om den här rollen.

Web_Linda_olofsson_1

Web_Linda_Olofsson_2

Web_Linda_Olofsson_portratt

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.